in , , ,

Lonely Planet: Piëmont beste regiobestemming voor 2019

Piëmont is verkozen door beste regio 2019 van Lonely Planet
Piëmont is verkozen tot beste regio 2019 van Lonely Planet (foto: Pixabay)

Vandaag publiceerde Lonely Planet zijn lijst ‘Best in Travel 2019’. Volgens het bedrijf, bekend van de Lonely Planet-reisgids en het maandelijkse reistijdschrift, zijn de bestemmingen in deze lijst de topbestemmingen om komend jaar te bezoeken. Er zijn 4 categorieën: landen, regio’s, steden en budgetreizen. Italië scoort met de regio Piëmont op nummer 1 in de categorie regio’s.

Top 10 regio’s 2019 Lonely Planet

Zo ziet het rijtje met alle topregio’s van 2019 er volgens Lonely Planet uit:

1. Piëmont, Italië

2. Catskills, VS

3. Noord-Peru

4. Het Rode Centrum, Australië

5. Schotse Hooglanden en eilanden

6. Het Russische Verre Oosten

7. Gujarat, India

8. Manitoba, Canada

9. Normandië, France

10. Elquivallei, Chili

Lonely Planet over Piëmont

Reizigers in Italië zien de noordwestelijke regio Piëmont vaak over het hoofd, maar niet langer. Turijn is een bloeiend centrum van moderne kunst en elektronische muziek, terwijl in de omringende bergen afgelegen Alpenpaden te vinden zijn en pastorale dorpjes en valleien die de beste rode wijnen en truffels van Italië produceren.

Het elegante centrum van de hoofdstad Turijn wemelt van de cultuurschatten, zoals een bijzonder zelfportret van Leonardo da Vinci in Biblioteca Reale, en in de eens troosteloze industriewijken vind je nu nieuwe kunstcentra als het OGR en het Museo Ettore Fico.

Voor het beste nachtleven van Italië laat je de barokke pleinen en paleizen achter je en wijk je af naar de wijken Dora en San Salvario. Buiten de stad produceren de streken Langhe, Roero en Monferrato enkele van ’s werelds meest geliefde rode wijnen, terwijl ze hun plattelandscharme hebben behouden.

En dan is er nog alle ruimte voor wandelen of skiën in de Zee-Alpen, een duizelingwekkende verzameling bergtoppen en meren langs de Franse grens.

De volledige lijst met beste bestemmingen van Lonely Planet vind je hier.

Bekijk ook: de 10 mooiste plekken in Piëmont.

Bron: persbericht Lonely Planet

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

21 interessante feitjes over het Italiaans

21 interessante feitjes over het Italiaans

De beste Italiaanse horrorfilms

5 horrorfilms voor een Halloween met een Italiaans tintje