Irreversible - Soul-Scapes-Italy 01
De winnende foto 'Irreversible' met het model Manila (foto's: Frank van Driel)
in ,

Kunstfotograaf Frank van Driel wint prestigieuze International Color Award met ‘Irreversible’

De Nederlandse kunstfotograaf Frank van Driel (1966) uit Vught heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie ‘naakt’ bij de jaarlijkse International Color Awards. De fotograaf kreeg de prijs voor zijn werk ‘Irreversible’, een stilleven van een getatoeëerde naakte vrouw en een antieke Italiaanse kookpot met verse vijgen. De foto is in 2022 gemaakt in het Italiaanse Lecce (Apulië).

Twee andere foto’s uit zijn serie ‘Soul Scapes Italy’ werden genomineerd voor de prestigieuze wedstrijd, waarvoor dit jaar maar liefst 6.573 inzendingen waren. De naaktmodellen op de foto’s zijn Manila en Erika.

Een eerbetoon aan de meesters uit de 17e eeuw

Met zijn lichtgebruik en symboliek refereert Frank van Driel in zijn werk aan de Hollandse en Vlaamse meesterschilders uit de 17e eeuw. Hij verbindt in zijn werk verleden, heden en toekomst, met een grote passie voor puurheid, geschiedenis en de natuur. In zijn serene fotowerken staat het vertellen van verhalen centraal.

‘To be Frank’: het oeuvre van Frank van Driel

Het oeuvre van Frank van Driel, dat in 2021 werd gebundeld in zijn eerste fotoboek ’to be frank’, is een prachtig overzicht van zijn werk als beeldend kunstenaar. Zijn fotografie biedt een bijzondere kijk op de wereld en laat de toeschouwer op een andere manier naar de schoonheid van het leven kijken.

Met zijn prijswinnende werk ‘Irreversible’ bewijst Frank van Driel wederom zijn talent en bevestigt hij zijn positie als een van de meest getalenteerde kunstfotografen van dit moment.

Bron: persbericht Monsieur PR, frankvandriel.com

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sala Comacina, een van de dorpen aan de Greenway del Lago di Como

Greenway del Lago di Como: een groene wandelroute in 7 etappes langs de mooiste panoramische vergezichten van het Comomeer

Flessen water voor de deur of bij het raam in Italië

Flessen water voor de deur en het raam, maar waarom?