in , , ,

‘Maffia-producten’ schaden reputatie Italië

Heb je zin in een kopje Mafiozzo-koffie uit Bulgarije? Of liever een lekkere Saucemaffioso uit België op je pasta? Het zijn slechts twee voorbeelden van hoe een maffia-stempel op een product wordt gebruikt om het een ‘Italiaans’ tintje te geven. De Italianen zijn er niet blij mee.

‘Dit soort producten zijn een dubbele belediging voor Italië,’ zegt Sara Paraluppi van de Italiaanse boerenbond. ‘Bedrijven van over de hele wereld vermarkten hun producten als Italiaans door ze te verbinden met het slechtste wat Italië te bieden heeft: de georganiseerde misdaad.’

De boerenbond toonde wat voorbeelden om zijn relaas kracht bij te zetten. Zo was er een Duitse kruidenmix die als ‘Palermo Mafia Shooting’ in de schappen ligt en is er een niet-Italiaanse limoncello die de naam ‘Don Corleone’ draagt.

‘Het zijn bijna alleen buitenlandse bedrijven die dit doen. De Italianen zelf zijn trots op hun land en willen graag laten zien dat Italië meer is dan misdaad en rommel.’

Pizza Maffia

Niet alleen producten krijgen maffiagerelateerde namen mee, maar ook hele ondernemingen. Zo is er ook een keten pizzeria’s die zich ‘Cosa Nostra’ noemt. En is er een Hongaarse pizzabakker die zijn producten onder de noemer ‘Pizza Maffia’ brengt.

Naast de reputatieschade en pijn die deze vernoeming naar de maffia teweegbrengt, denken sommige consumenten ook ten onrechte dat het om Italiaanse producten gaat.

De schade die maffiamerken de Italiaanse economie toebrengen wordt geschat op een slordige zestig miljard euro.

Bron: thelocal.it

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gallipoli Italië

Column: een bewolkte dag in Gallipoli

Column: de parkeerschijf