in , , ,

Metrokaarten van de Eolische Eilanden

Metro Trekking
Metro Trekking Eolische Eilanden (beeld: ARBATUS EDITRICE)

Ken je het concept ‘Metro Trekking’ al? Dat zijn speciale wandelkaarten die zijn gemodelleerd volgens het principe van de metro. Volgens de uitgever zijn de schematische metrolijnen ook heel handig als je trektochten over bijvoorbeeld de Eolische Eilanden gaat maken.

Want van de Eolische Eilanden even ten noorden van Sicilië zijn de nieuwste ‘metrokaarten’ samengesteld. Elke kaart bevat een aantal routes waarmee de eilanden tot in de onontdekte hoekjes zijn te verkennen.

Metro Trekking op Stromboli
Metro Trekking op Stromboli

De verschillende paden hebben elk een eigen kleur en een nummer en bevatten kruispunten en tussenstops. De benodigde wandeltijd staat bij elke route aangegeven, net als de eventuele obstakels of andere moeilijkheden die je onderweg tegen kunt komen. Uiteraard zijn de gps-gegevens van start- en eindpunt niet vergeten en vind je korte omschrijvingen van bijzondere plekken in de natuur of qua geschiedenis.

De kaart van Vulcano bij Sicilië
De kaart van Vulcano bij Sicilië

De kaarten zijn beschikbaar in vier talen (Italiaans, Engels, Duits en Frans) en bieden toeristen de mogelijkheid om meer te leren over de zeven eilanden via de avontuurlijke trekkingpaden die niet achter een bureau, maar in het veld zijn samengesteld.

Vulcano kaart
Zo ziet Metro Trekking eruit

Dit zijn de beschikbare kaarten en de bijbehorende kosten:

  • Metro Trekking Alicudi
 € 6,00
  • Metro Trekking Filicudi
 € 6,00
  • Metro Trekking Lipari
 € 6,00
  • Metro Trekking Salina
 € 6,00
  • Metro Trekking Vulcano
 € 6,00
  • Metro Trekking Panarea 
€ 6,00
  • Metro Trekking Stromboli
 € 6,00
  • Alle metrokaarten van de Eolische Eilanden samen 
€ 42,00

Voor meer informatie kun je kijken op: www.eolietrekking.com.

Bron: persbericht ARBATUS EDITRICE

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Herstelwerkzaamheden in het centrum van L'Aquila

Column: L’Aquila 10 jaar later

De meest gemaakte fouten in (het leren van) het Italiaans