in ,

Na de 1-euro-huizen, is er nu ook de 1-euro-workation!

Een nieuw lokkertje van de gemeente Ollolai: een workation van een maand voor 1 euro
Een nieuw lokkertje van de gemeente Ollolai: een workation van een maand voor 1 euro (beeld: Midjourney)

Herinner je je het Sardijnse dorpje Ollolai nog uit de realityserie Het Italiaanse Dorp? Je weet wel, waar Nederlandse koppels voor een symbolische euro een bouwval op de kop tikten in de hoop van hun leven een nieuw hoofdstuk te schrijven? Ja, die huizen hadden wel wat liefde en een flinke lik verf nodig, maar het was een avontuur om nooit te vergeten. En er kwamen veel toeristen om zelf eens een kijkje te nemen in Ollolai.

Ollolai zoekt jou

Maar de leegloop van dit charmante dorpje op het midden van Sardinië is nog niet gestopt. Op dit moment telt het aantal inwoners nog slechts zo’n 1.000 zielen. Daarom heeft de gemeente iets nieuws bedacht om wat leven in de brouwerij te brengen: een workation in Ollolai, voor bijna niets.

Stel je voor: een maand lang ontsnappen aan de dagelijkse sleur en jezelf onderdompelen in het Italiaanse dorpsleven. Klinkt als een droom, toch? Nou, in Ollolai kan die droom werkelijkheid worden, als je er tenminste een eurootje voor over hebt.

Ollolai zoekt namelijk ‘succesvolle professionals’ die hun kennis willen delen met de lokale bevolking. Dat kan in de vorm van lezingen, presentaties of projecten gerelateerd aan jouw vakgebied of ervaring.

De gast betaalt een symbolische € 1 voor de huur van het huis voor één maand. De gemeente Ollolai dekt de huurkosten. De gasten zijn verantwoordelijk voor alle andere uitgaven, waaronder eten, nutsvoorzieningen, borg, reiskosten, enzovoort.

Leef als een Blue Zoner

Tijdens je verblijf krijg je de kans om het leven en de cultuur van de Blue Zone te ervaren. Ollolai ligt namelijk op een van die 5 plekken op aarde waar mensen de 100 lentes aantikken alsof het niets is. Daarnaast kun je genieten van de ongerepte natuur, smullen van heerlijke lokale gerechten en de prachtige nabijgelegen stranden verkennen.

Het maakt niet uit of je een tech-wizard, mediagenie, financieel brein, vastgoedgoeroe of architect bent. Ook professionele kunstenaars, schrijvers, muzikanten, wetenschappers en academici in het algemeen worden aangemoedigd om zich aan te melden. In andere woorden, iedereen is welkom!

Waar woon, werk en slaap je?

Bij Work from Ollolai verwelkomen ze hun gasten in een privéwoning. Afhankelijk van de grootte van de groep en de beschikbaarheid kan het gaan om een appartement met 1 slaapkamer of zelfs een ruimer appartement met 2 slaapkamers.

Van de website: ‘We zullen ons uiterste best doen om je zo comfortabel mogelijk te laten voelen en om voorzieningen te bieden, maar onthoud dat dit geen Airbnbs of hotels zijn, maar echte huizen. We verwachten ook dat onze gasten de huizen die we aanbieden behandelen en respecteren alsof het hun eigen huis is.’

Workation voor een maand, of misschien wel langer…

Op dit moment biedt Ollolai accommodatie voor een maand aan, maar afhankelijk van de aanvragen wordt er gekeken of een langer verblijf mogelijk is. Kortom, als je je een digital nomad voelt is dit misschien wel een unieke kans die je niet wilt missen.

Je kunt je aanmelden voor dit project via het formulier op Work from Ollolai. Je nieuwe avontuur op Sardinië wacht op je!

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

'Halleluja!' De 'papier hier' van het pretpark dat Rome heet

‘Halleluja!’, klinkt het uit de afvalbak

Kun je genieten van Italiaans eten en toch afvallen?

Is Italiaans eten wel goed voor je gewicht?