Een supersnel recept voor overheerlijke Nutella-cupcakes. Hiermee verbaas je zowel jezelf als je gasten met een fantastisch Nutella-dessert dat je in 5 minuten klaarmaakt. Kijk maar.
Je hebt nodig (voor 4 personen):
- 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel
- 3 eetlepels suiker
- 3 eetlepels Nutella
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 3 eetlepels melk
- 1 ei
- een scheutje olijfolie
- optioneel: slagroom en chocostrooisel of hagelslag (ter garnering)
Bereiding van de Nutella-cupcakes
Je doet het zelfrijzend bakmeel met de suiker, het cacaopoeder, de melk, het ei en natuurlijk met de Nutella in een flinke kom. Voeg de olijfolie toe voor een lekker losse massa. Je klopt het goede tot een mooi cakebeslag. Is het mooi glad, dan verdeel je het beslag over glazen of bekers. Vul deze niet meer dan tot een kwart. Je laat de cupcakes rijzen in de magnetron, voor een minuut of 2, 3 op een lage stand.
Je maakt de cupcakes helemaal af met wat slagroom en wat chocostrooisel in de vorm van bijvoorbeeld hagelslag. Resultaat? Gegarandeerd goddelijk! Beter dan dit wordt het niet, maar het is natuurlijk niet echt ‘zandloperproof’.
Zie ook de video voor het recept.
Buon appetito!
Comments