in

Sint Joris: paus trakteert op Italiaans ijs

Paus Franciscus trakteert op ijs
Paus Franciscus trakteert op ijs (foto: Wikimedia)

Vandaag, 23 april 2018, is het de naamdag van paus Franciscus. Franciscus, die eigenlijk Jorge Bergoglio heet, viert San Giorgio (Sint Joris) door de armen en de daklozen van Rome te trakteren op gelato.

De katholieke zorgorganisatie Caritas verdeelt ongeveer 3.000 Italiaanse ijsjes bij de verschillende opvangpunten en slaapzalen voor daklozen.

De Katholieke Kerk viert vandaag het feest van Sint Joris. Volgens de legende leefde hij in de derde en vierde eeuw en werd hij een martelaar.

In de traditie wordt Sint Joris meestal afgebeeld als de held die de draak verslaat, een symbool van het geloof dat altijd het kwade overwint.

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Een van de simpele en heerlijke Italiaanse recepten uit het River Cafe 30-kookboek

Italiaans kookboek: River Cafe 30

Trouwen in Italië

Column: my big fat Italian wedding