in , , ,

Piaggio Museum in TripAdvisor Hall of Fame

Piaggio Museum in Hall of Fame van TripAdvisor
Piaggio Museum in Hall of Fame van TripAdvisor (foto's: Lewis)

Deze zomer heeft het Piaggio-museum in Pontedera, het grootste motormuseum in Italië en een van de grootste in Europa, voor het vijfde jaar op rij het Certificaat van Uitmuntendheid gekregen van TripAdvisor. Hiermee heeft het museum nu een plekje veroverd in de TripAdvisor Hall of Fame.

Piaggio maakt al sinds het einde van de 19de eeuw onderdeel uit van de Italiaanse geschiedenis en industrie. In het museum – dat een oppervlakte van 5.000 vierkante meter beslaat – word je meegenomen in dit bijzondere stukje geschiedenis.

In de stijlvolle, industriële expositieruimtes vind je meer dan 250 oude en nieuwere voertuigen. Naast aan de iconische Vespa’s zijn er collecties gewijd aan de merken Piaggio en Ape en aan de motor- en racegeschiedenis van de merken Gilera, Moto Guzzi en Aprilia. Zo vind je er motoren van wereldkampioenen Valentino Rossi, Max Biaggi, Loris Capirossi en Manuel Poggiali. Een must-see voor iedere motor- en Italië-liefhebber!

Sinds de opening van het museum in Pontedera (in de provincie Pisa) hebben 700.000 gasten van over de hele wereld het bezocht. Nu ontvangt het museum al voor het vijfde jaar op rij een Certificaat van Uitmuntendheid, waardoor het nu toetreedt tot een plek in de TripAdvisor Hall of Fame.

De grote tentoonstellingsruimtes in het museum, geopend in het jaar 2000 en gerenoveerd in 2018, strekken zich uit over 5.000 m2 en bevinden zich in voormalige industriële pakhuizen die nu meer dan 250 historische voertuigen herbergen. Voertuigen die meer dan 100 jaar emoties, dromen en projecten vertegenwoordigen, die allemaal de economische en sociale ontwikkeling van Italië hebben begeleid.

De Vespa-collectie, een van de bekendste en meest geliefde Italiaanse merken, trekt fans van over de hele wereld en wordt geflankeerd door collecties gewijd aan de merken Piaggio en Ape en aan de motorfiets- en racegeschiedenis van de merken Aprilia, Gilera en Moto Guzzi.

Namen die belangrijke hoofdstukken in de geschiedenis van de motorfiets hebben geschreven en die samen 104 wereldtitels verdeeld over verschillende specialiteiten in motorracen op hun naam hebben.

Van de heroïsche machines uit 1909 (het jaar waarin Gilera werd opgericht) of van 1921 (de geboorte van Moto Guzzi), helemaal tot de Aprilia-motoren van Valentino Rossi, Max Biaggi, Loris Capirossi en Manuel Poggiali. Allen winnaars van het Wereldkampioenschap .

Naast deze waardevolle stukken, sommige uniek en onvervangbaar, is de hele geschiedenis van mobiliteit – van treinen tot vliegtuigen, van kabelwegen tot scheepsmotoren – gedekt door een bedrijf dat deel uitmaakt van de Italiaanse geschiedenis.

Voor meer informatie bezoek je de officiële website: www.museopiaggio.it/en/.

Bron: persbericht Lewis

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het Romeinse theater in Verona

Zomerfestival in het Romeinse theater van Verona

Zonsondergang Ionische Zee

Column: onvergetelijk Calabrië