Burrata heeft in tegenstelling tot gewone mozzarella een heerlijk zachte en romige vulling. In dit recept verwerk ik het in een salade die een beetje lijkt op de beroemde Caprese (tomaat, mozzarella, basilicum, olijfolie en balsamico-azijn). Door er spinazie, komkommer en pijnboompitten aan toe te voegen, wordt de salade nog iets rijker. Eet smakelijk!
Ingrediënten voor de salade met burrata
Bijgerecht voor 2 à 3 personen
- 250 gram zoete tomaten (klein/groot/gemengd)
- 100 gram komkommer
- 75 gram verse (baby)spinazie, gewassen
- 2 el pijnboompitten, geroosterd
- 1 burrata (ca. 150 gram)
- basilicum
Voor de dressing:
- 5 el extra vergine olijfolie
- 1,5 el balsamico azijn
- snuf zout & zwarte peper
Bereiding van de salade met burrata
- Snijd de tomaten in plakken.
- Snijd de komkommer in heel dunne plakken.
- Snijd zo nodig de spinazieblaadjes iets kleiner.
- Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Giet de helft van de dressing door de spinazie en hussel door elkaar.
Opdienen
- Verdeel de spinazie over een schaal en leg daarop de plakken tomaat en komkommer.
- Bestrooi de tomaten en komkommer met een snufje zout en verdeel de rest van de dressing erover.
- Voeg de pijnboompitten en de blaadjes basilicum toe. Leg de burrata erop en snijd hem een beetje open. Maak af met een paar druppeltjes olijfolie en een draai zwarte peper.
Comments