in ,

Met deze auto’s willen we wel naar Italië rijden

auto's waarmee we wel naar Italië willen rijden
Met deze auto's willen we graag naar Italië! (foto: Unsplash)

Vliegen naar Italië doen we niet meer. Te druk, te veel wachttijd, te veel luchtverontreiniging, vliegschaamte, te weinig personeel, te veel gedoe, je weet het allemaal wel. Daarom gaan we gewoon lekker in de auto naar Italië. Maar mag dat dan wel een beetje een comfortabele rit zijn? Hier een aantal auto’s waarmee je ieder moment van het jaar wel naar de Italiaanse Laars zou willen afzakken.

1. Alfa Romeo Giulia

Schoonheid in haar puurste vorm: Alfa Romeo Giulia (foto: Alfa Romeo)

Kijk ‘m shinen! Of is het een ‘haar’? In ieder geval: deze Alfa heeft alles. Een echt Italiaanse inborst, beeldschone lijnen en een onovertroffen rijcomfort. Toonbeeld van Italiaanse elegantie. Misschien wat te weinig bagageruimte, maar who cares? Creditcard mee en dat regelen we daar wel. Instappen en wegwezen! In de nabije toekomst is er trouwens ook een volledig elektrische Giulia te koop.

2. Maserati Ghibli Trofeo

Lekker dik: de Maserati Ghibli Trofeo (foto: Maserati)

Mag het eens iets anders zijn dan die standaard BMW 5 Serie? De Maserati Ghibli Trofeo is de dikste Maserati die je nu kunt kopen. Met een lekker agressieve smoel, wat overigens niet alleen uiterlijk vertoon is. Want dit schatje beschikt over een 3,8-liter Twinturbo V8 Ferrari-motor. Die perst er 580 paardenkrachten uit en bereikt zomaar een topsnelheid van 326 km/u. Daarmee is de Trofeo de snelste sedan van Maserati die ooit is gebouwd. Kost wel zo’n 2 ton. Maar dan heb je ook iets onder je kont, hoor.

3. Lancia Delta III

Onbekend maakt onbemind en daar doe je je voordeel mee met deze Lancia Delta (foto: Wikimedia)

Niet zoveel euro’s te besteden? Geen probleem. Op de tweedehands markt kun je een heel leuke, opvallende en eigenzinnige Italiaan voor minder dan 10K kopen. Dan hebben we het over de laatste ‘grote’ Lancia, de Delta III. In niets lijkt deze Delta op zijn sportievere voorgangers, de Delta I en II. Maar dat maakt niets uit.

Deze jongste Delta (laatste bouwjaar is 2014, zonder opvolger) heeft een heel eigen klasse. Bovendien is hij verrassend ruim en beschikt hij ondanks zijn leeftijd eigenlijk over alle moderne technologie en comfort, zoals navigatie, Bluetooth en alcantara bekleding. Wij zouden het wel weten!

Volgens bronnen rond het zieltogende Italiaanse merk keert Lancia in 2028 terug in Europa met een volledig elektrisch gamma. We kunnen dan ook een nieuwe Delta verwachten.

4. Alfa Romeo Giulietta

De prachtige lijnen van de Giulietta (foto: AutoLeaseCentrale)

Wil je iets sportiever naar Italië, maar zoek je wél een betaalbare Italiaan uit de middenklasse? Opteer dan voor de charmante Alfa Romeo Giulietta. Deze auto werd gemaakt van 2010 tot 2020, zonder noemenswaardige design-updates tijdens zijn levensduur. Alleen een Italiaanse auto krijgt dit voor elkaar, zo weten de liefhebbers.

Wil je het échte Alfa-gevoel, ga dan voor de Quadrifoglio Verde-uitvoering met een 235 pk sterke motor. Er is veel keuze in het occasionaanbod, zodat je jezelf al voor minder dan 10K op een Italiaans raspaardje kunt trakteren. De wat krappe achterbank moet je dan maar voor lief nemen.

5. Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo Stevio in Veloce-uitvoering (foto: Edward Hendriks)

Italiaanse SUV’s zijn dungezaaid. Ja, we hebben de Lamborghini Urus en Maserati Levante, maar die zijn meteen nogal aan de prijs. Het alternatief is een Fiat 500X aan de andere kant van het spectrum. Maar sinds enige tijd hebben we ook deze luxe crossover van Alfa. Ja, het sportieve Italiaanse merk is goed vertegenwoordigd in dit lijstje!

De Stelvio heeft een karakteristiek en stoer uiterlijk, een heerlijk sportief weggedrag en bovendien ruimte zat voor al je bagage op weg naar Italië! De naam Stelvio komt natuurlijk van de gelijknamige bergpas, de hoogste van Italië. Met deze SUV neem je de 48 haarspeldbochten met plezier! Vanaf zo’n 75.000 euro is de Stelvio van jou.

6. Lamborghini Urus

Wat een geweldenaar: de Lamborghini Urus (foto: Lamborghini)

Over Lamborghini gesproken, die Urus is toch wel een ruig ding hoor. De enige Lambo-SUV moet je ervaren om ‘m te geloven. Hij voelt zich thuis op elk terrein (maar reken maar dat je voorzichtig bent met dit speeltje van dik 3 ton in de basisuitvoering), haalt met gemak de 300 km/u en heeft maar liefst 650 trappelende paarden onder de kap.

De ziel van een supersportscar gecombineerd met de functionaliteit van een SUV, zo noemt Lamborghini het zelf. Om de rij-eigenschappen op het gewenste niveau te krijgen, staat deze SUV niet hoog op z’n poten… eh, wielen. Maar daar krijg je dan ook een uitstekend weggedrag op de autostrada voor terug. Verder is het gewoon echt een Lamborghini, met de kenmerkende scherpe lijnen en hexagonale vormen. Wij zouden ‘m in het geel bestellen, wat denk jij?

Met welke auto rij jij het liefst naar Italië?

En, zit er in dit lijstje eentje voor je bij? of heb je een ander model waarmee je graag naar Italië zou rijden? Laat het weten in een reactie onder dit artikel!

Lees ook: de mooiste en snelste Italiaanse bolides.

Written by Edward Hendriks

In het dagelijks leven ben ik copywriter. Toen ik in het voorjaar van 2009 een maand in Napels doorbracht, kwamen de ideeën voor een maffiathriller bovendrijven én begon ik in de zomer van datzelfde jaar met dit Online Italië Magazine. De thriller 'Bloedgeld' kwam uiteindelijk in 2012 uit. Inmiddels heb ik drie thrillers gepubliceerd en werk ik aan nieuwe manuscripten. Samen met een aantal enthousiaste andere italofielen blijf ik bloggen voor Dit is Italië.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Italiaanse aardappelsalade met citroendressing

Recept: Italiaanse aardappelsalade met citroendressing

salade met burrata, tomaat en komkommer

Recept: salade met burrata, tomaat en komkommer