in

8 redenen waarom een italofiel naar een ander land op vakantie moet

De grens tussen Italië en Frankrijk rond 1910 (bron: Wikimedia)

Als italofiel is de kans groot dat je minimaal één keer per jaar naar Italië afreist. Meestal voor een langere (zomer)vakantie. Maar wat nu als je toch eens een keer wat anders wilt?

‘Vreemdgaan’ met een ander land is helemaal niet zo erg als het misschien lijkt. Sterker nog, het maakt de liefde voor Italië waarschijnlijk alleen nog maar groter.

1. Je spreekt de taal niet

Het is een voordeel om Italiaans (in ieder geval een beetje) te leren spreken, omdat je daarmee je vakanties zoveel rijker kunt maken. Maar als je naar een ander Europees land (of een land buiten Europa) afreist waarvan je de taal niet spreekt, dan voel je je op slag weer zoals tijdens dat eerste bezoek aan Italië. Of als het kind dat zijn buitenlandse vriendjes op de camping niet meteen begrijpt. Je bent aangewezen op je creativiteit en je improvisatievermogen. En ja, dat is soms best een fijne ervaring.

LEES OOK:
Hollandse producten die meegaan op vakantie: een top 10

2. Je leert de goede dingen aan Italië waarderen

Misschien was je wel een klein beetje vergeten wat Italië nou zo Italiaans maakt. Een ervaring met een vakantie naar een ander land kan dat weer scherp stellen. Waren het de vriendelijke mensen? Het lekkere eten? De prachtige kunstschatten? De zangerige taal? Een ander land is natuurlijk ook mooi, op zijn eigen manier. Maar alleen Italië is Italië.

3. Je bent niet ‘bekend’ met het land

Als je altijd naar Italië gaat, raak je goed bekend met het land en zijn gebruiken. In een ander land, waar je misschien nog nooit bent geweest, ben je een onbekende. Je moet alles opnieuw ontdekken, inclusief de taal van nummer 1 in dit lijstje. Dat maakt je vakantie-ervaring extra intens.

4. Je eet andere dingen

In een ander land moet je de lokale keuken proeven, zodat je weer andere dingen eet en drinkt. Je verrijkt niet alleen je blik, maar ook je smaakpapillen.

5. Je betaalt misschien wel met ander geld

Als je buiten de eurozone op vakantie gaat, betaal je ook nog eens ‘ouderwets’ met andere bankbiljetten en munten. Dat geeft – naast de vreemde taal – toch wel erg het gevoel van ‘op vakantie gaan’ van vroeger. Er gaat niets boven continu moeten berekenen hoeveel dat biertje op het terras en die meloen in de supermarkt nu eigenlijk kosten.

LEES OOK:
Column: vakantie!

6. Je rijdt andere routes

Als je altijd met de auto naar Italië gaat, dan wordt die route op een gegeven moment wel een beetje saai. Je weet precies waar je af moet slaan en waar de files staan. Als je naar een ander land gaat, is ook de weg ernaartoe weer nieuw.

7. Je maakt grappige ‘foutjes’ waar je later om kunt lachen

Weet je nog, die eerste keer in Italië? Toen je een biefstuk bestelde en precies dat kreeg: alleen een biefstuk op een bord? Of die smalende blikken toen je die cappuccino na het diner bestelde? Of die ene grappige spraakverwarring met die Italianen die tot grote hilariteit leidde? Je maakt het allemaal niet meer mee als je al jaren naar Italië gaat en dat is eigenlijk best jammer.

8. Om de volgende keer gewoon weer naar Italië te kunnen

Nadat je in een ander land bent geweest, kun je de volgende keer weer met des te meer overtuiging tegen jezelf, je gezin en anderen zeggen dat je de volgende keer ‘gewoon’ weer naar Italië gaat.

Er gaat voor een italofiel tenslotte niets boven Italië.

Nu willen we graag van jou horen: ga jij als italofiel weleens naar een ander land? Waarom wel of waarom niet? En voelt dat dan een beetje als ‘vreemdgaan’?

LEES OOK:
Stedengids 100% Florence
8 redenen waarom een italofiel naar een ander land op vakantie moet
4.3 (4 stemmen)

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Hoe maak je Italiaanse ingemaakte groenten?

Italiaanse groenten inmaken in het zuur

De schrik slaat je om het hart bij een uitnodiging voor een Italiaanse bruiloft

Column: een uitnodiging voor een Italiaanse bruiloft