in ,

Rome best beoordeelde stad voor een stedentrip

Rome als beste beoordeeld als bestemming voor stedentrip

De stedentrip is erg in trek. We trekken er massaal op uit voor een weekendje Madrid, een nachtje Amsterdam of een midweek in Rome. Welke steden zijn populair en om welke redenen bezoeken Nederlanders een Europese stad? Accor deed onderzoek naar Nederlanders en hun favoriete citytrips. Niet verrassend: Rome werd van alle onderzochte bestemming het best beoordeeld.

Onafhankelijk onderzoeksbureau MWM2 deed in opdracht van Accor Hotels onderzoek naar de favoriete citytrips van Nederlanders en Belgen. In een representatieve steekproef moesten de respondenten antwoord geven op vragen over hun favoriete steden waar ze de afgelopen drie jaar minimaal één keer hebben overnacht.

Dichtbij is populair

De meest bezochte stad voor een stedentrip is onder Nederlanders Amsterdam en onder Belgen Parijs. Amsterdam wordt weliswaar vaak bezocht, maar krijgt toch maar een magere 7,2 als beoordelingscijfer. Daarmee komt onze hoofdstad niet verder dan de 15de en laatste plek in het onderzoek. Na Amsterdam zijn de meest bezocht steden Parijs, Londen en Brussel. Ver weg zoeken we het dus zeker niet. Onder de Belgen is de volgorde Parijs, Amsterdam en Londen. De Belgen zijn ook niet zo tevreden over hun eigen hoofdstad. Brussel eindigt met een 7,0 als op de laatste plek in het Belgische onderzoek.

meest-bezochte-steden-voor-een-stedentrip-BE
Meest bezochte steden voor een stedentrip onder Belgen
meest-bezochte-steden-voor-een-stedentrip-NL
Meest bezochte steden voor een stedentrip onder Nederlanders

Rome scoort het hoogst onder Nederlanders

De Italiaanse hoofdstad ontving een gemiddeld rapportcijfer van 8,4 van de Nederlanders. Alleen de Belgen gaven nog een hoger cijfer, maar niet aan Rome. Hun favoriete stad bleek met een cijfer van 8,5 het Spaanse Barcelona, dat voor de Nederlanders op de tweede plek kwam. Zuid-Europa bleek voor zowel Nederlanders als Belgen dus goed te scoren.

Bezoeksredenen voor een stad

Waarom bezoeken we een bepaalde stad? Elke stad heeft zo haar eigen charmes en redenen voor een bezoek. Bij Rome is wel duidelijk waarvoor iedereen komt: bezienswaardigheden bekijken. Echte shopsteden zijn Londen en Milaan, terwijl we voor zaken naar Brussel of naar Madrid gaan. Ook Amsterdam scoort hoog op het gebied van ‘zakelijkheid’. De steden in Scandinavië doen we vooral aan voor de rust.

Hotel veruit het populairst

Een hotel is veruit de meest gebruikte overnachtingslocatie. Maar liefst 77% van de overnachtingen was in een hotel. Daarna zijn bed & breakfasts (6%) en appartementen (6%) populair. Hoewel Nederlanders bekend staan om hun liefde voor kamperen, is de camping voor een citytrip de minst gekozen accommodatie.

Met wie gaan we op stedentrip?

Ten slotte werd onderzocht in welk reisgezelschap de respondenten verkeerden. Gemiddeld nam 53% van de Nederlanders hun eigen partner mee (Belgen 57%) op hun laatste citytrip. 17% was met vrienden op citytrip (13% Belgen) en in 10% van de gevallen ging het gezin mee (11% Belgen). 8% van de Nederlanders was de laatste keer alleen op stedentrip en 9% van de Belgen. Wat deze cijfers betreft verschilt het dus niet veel tussen Nederland en België

Naar welke stad was jij het laatst en wat wordt je volgende bestemming? Wat ga je daar doen?

Bron: persbericht Accor Hotels, Photo Credit

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Dag Nederland! Ciao Italia!

Column: vakantie!