in , ,

Stedengids 100% Florence

100% Florence

Overal is tegenwoordig een app voor. En we hebben Google Maps als we willen weten waar we zijn of waar we heen gaan. Maar wees eens eerlijk. Er gaat toch niets boven lekker ouderwets bladeren in een reisgids terwijl je een heerlijke cappuccino nuttigt op een zonnig terrasje in Italië? Laat die reisgids dan wel een beetje compact, praktisch en to-the-point zijn. Want we hebben tenslotte beperkte ruimte om spullen mee te nemen en maar weinig tijd om de steden van onze voorkeur te bezoeken! Uitgever mo’media speelt in op deze behoefte met de serie 100%-reisgidsjes.

En het mooie is: na de edities van Venetië, Roma en Milaan is er nu ook 100% Florence. De ware Italiëliefhebber weet dat Florence alles biedt wat Italië zo bijzonder maakt. Sightseeing, shoppen, lekker eten en drinken, avontuur, mooie volkswijken en schitterende kerken, sublieme kunst en musea. Alles in één stad! Ja, Florence is het meer dan waard om in de deze serie te worden opgenomen. De schrijfster van 100% Florence is Roos van der Wielen, die voor de liefde naar de hoofdstad van Toscane trok en er sinds 1998 woont. Ruimschoots lang genoeg om te weten wat je de verwende reiziger aan bijzonderheden naast de reusachtige dom en de Ponte Vecchio voor moet schotelen.

LEES OOK:
Laat die Nutelleria maar komen

Het boekje is opgebouwd uit 3 hoofdstukken, waaraan 3 wandelingen zijn verbonden. Het zijn vrij uitgebreide wandelingen; voor elk moet je zo’n halve dag uittrekken. Heb je dus maar één dag in Florence (zoals wijzelf laatst), dan kun je er het beste maar eentje kiezen om het leuk te houden. De meeste mensen die Florence bezoeken trekken er meer dagen voor uit en dat is maar goed ook, want deze stad heeft gewoon zo ontzettend veel te bieden. Elk hoofdstuk bevat de onderdelen bezienswaardigheden, eten & drinken, shoppen en leuk om te doen.

100% Florence

Hoofdstuk 1 draait om de Duomo, de Santa Maria Novella, San Lorenzo en San Marco. Hoofdstuk 2 brengt je langs de Via Tornabuoni, Piazza

Signoria, Sant’Ambrogio en Santa Croce. Het derde en laatste hoofdstuk brengt ons langs dat wat veel toeristen overslaan: de overzijde van de Ponte Vecchio, oftewel Oltrarno (aan de andere kant van de Arno-rivier). Ieder hoofdstuk heeft een handig klein uitklapkaartje, maar achter in de reisgids is ook een grotere, uitneembare plattegrond van de stad opgenomen.

Door de opdeling in stadsgedeelten en wandelingen is het een overzichtelijk boekje geworden. Via de kleuren van de bladzijden vind je snel de ijssalon waar je moet zijn of een lekker restaurantje zonder toeristenfuik. De teksten zijn vlot geschreven, goed te scannen (zoals het hoort bij een boekje voor onderweg) en de mooie fotografie maakt het helemaal af.

LEES OOK:
In deze steden ademt iedere steen duizend jaar geschiedenis

Heel handig dus, zo’n ouderwets reisgidsje. En voor de smartphoneliefhebbers is er ook goed nieuws: mo’media heeft ook 100%-apps in de ITunes-store. Florence staat er niet tussen, maar dat kan nooit lang meer duren.

100% Florence bestellen bij Bol.com
92 blz.
mo’media
100% Florence is verkrijgbaar vanaf € 9,95

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Alto Adige

Roman: Eva slaapt

Het lachje van Merkel en Sarkozy