in

Strand Prijsindex 2017: wat is het duurste en het goedkoopste strand?

Strand Prijsindex 2017 - wat is het duurste en het goedkoopste strand

TravelBird heeft zojuist zijn jaarlijkse Strand Prijsindex gepresenteerd. Aan de basis hiervan ligt een onderzoek naar meer dan 300 stranden van 70 landen over de hele wereld. In de Strand Prijsindex wordt een vergelijking gemaakt tussen de verschillende stranden aan de hand van de kosten van veelgebruikte strandbenodigdheden. Wat kost het duurste strand in Italië? En het goedkoopste?

Vijf essentiële strandbenodigdheden

 • De gemiddelde prijs van zonnebrandcrème (200 ml)
 • Een flesje water (500 ml)
 • Een biertje (33 cl)
 • Een lunch (inclusief drankje en dessert voor één persoon)
 • Een ijsje

De prijzen zijn berekend door de maateenheden van de producten te standaardiseren en zijn gebaseerd op de wisselkoers op 1 juni 2017.

Besparen op je stranddag

TravelBird: ‘Het is interessant voor reizigers die een vakantie aan het plannen zijn om te zien hoe de prijs van een dagje aan het strand overal ter wereld verschilt. Er schuilen heel wat nuttige tips in deze lijst. Je vergeet bijvoorbeeld gemakkelijk dat de wisselkoers een groot verschil kan maken in de eigenlijke prijs van een vakantie. Zo zijn door de devaluatie van het Britse pond de stranden in het Verenigd Koninkrijk bijna 10% betaalbaarder geworden voor reizigers van continentaal Europa.’

Uit de lijst blijkt dat je op sommige plekken erg veel voor zonnebrandcrème betaalt. Soms zelfs drie keer zo veel als in Nederland. Vergeet deze dus vooral niet op voorhand in te pakken.

Er zijn in totaal negen stranden in Italië in de lijst opgenomen. Dat zijn de volgende Italiaanse stranden (gesorteerd van het goedkoopst naar het duurst):

 1. Cala Seregola, Elba, Italië (€ 37,44 voor een dag)
 2. Crucicchia, Sicilië, Italië
 3. Scalea, Calabrië, Italië
 4. Lannio, Campania, Italië
 5. Spiaggia Rosa, Sardinië, Italië
 6. Maria Pia, Sardinië, Italië
 7. Solanas Cagliari, Sardinië, Italië
 8. Finale Ligure, Ligurië, Italië
 9. Spiaggia di Santa Maria, Sardinië, Italië (€ 42,60 voor een dag)

Het zuiden is goedkoper

De goedkopere stranden van Italië lijken zich op basis van deze lijst in het zuiden van de laars of op Sicilië te bevinden. De duurdere vind je op Sardinië. Toch valt het voor Italië allemaal wel mee. Het duurste strand, het Spiaggia di Santa Maria op Sardinië, staat pas op de 44ste plek in de ranglijst. Er zijn dus nog 43 duurdere stranden.

Noorwegen het duurst

Het duurste strand ter wereld blijkt het Bystranda i Kristiansand in Vest-Agder, Noorwegen te zijn. Het goedkoopste strand ter wereld vind je in Vietnam: Cua Dai Beach, Hội An. Het duurste strand van Nederland vind je volgens TravelBird op Schiermonnikoog. Daar ben je bijna € 38 voor een dagje strand kwijt. In Noordwijk ben je dan zo’n zes euro goedkoper uit voor een dag strandplezier.

Op zo’n Hollands een koelbox meenemen met daarin alles wat je nodig hebt voor een dagje strand is natuurlijk ook een optie.

Meer weten over prijzen in Italië? Lees: is Italië duur als vakantieland?

Bekijk de complete ranglijst op Strand Prijsindex 2017, foto: Pixabay

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Column: van huis naar thuis

Een andere kijk op afstand

Column: een andere kijk op afstand