Een lekker fris nazomerrecept met een variatie op de klassieke tiramisu met koffie, amaretto en rauw ei. Zelfs de meest klunzige thuiskok kan tiramisù al limoncello zelf eenvoudig thuis maken.
Krijg je al zin in een lekker Italiaans nazomertoetje? Deze overheerlijke tiramisu maak je als volgt.
Benodigdheden
- 150 gram lange vingers
- voor de crème: 250 gram mascarpone
- 100 gram slagroom
- 75 gram poedersuiker
- 3 eetlepels limoncello
- voor het ‘badje’ van de koekjes: mix limoncello (een beetje, naar smaak), een beetje melk en het sap van één citroen
- extra voor de topping: snippers witte chocolade en de rasp van een biologische citroen (die waar je het sap van hebt gebruikt!)
Bereiding
Neem een mooie halfgrote schaal. Dompel de koekjes onder in het badje en leg ze naast elkaar onder in de schaal totdat deze helemaal bedekt is.
Maak dan de crème. Meng de mascarpone met de poedersuiker en de limoncello. Klop de slagroom en spatel deze erdoor heen.
Doe dan een laag crème op de natte koekjes en doe hierbovenop weer een laag in het badje gedompelde koekjes. Dan weer een laag crème. Eventueel nog een laag koekjes en een laag crème en dan boven op de topping van snippers witte chocolade en citroenrasp. Het kan trouwens ook met frambozen zoals hier op de foto!

Even paar uurtjes laten opstijven in de koelkast voor je de tiramisu al limoncello serveert. Kan niet makkelijker.
Buon appetito!
Foto’s: Marja van der Meer
Comments