in ,

Top 10: zich misdragende toeristen in Italië

Top 10 zich misdragende toeristen in Italië

Feyenoord-supporters in eeuwenoude fonteinen zijn zeker niet de enige zich misdragende toeristen in Italië. Er zijn de laatste tijd meer akkefietjes geweest die de krantenkoppen hebben gehaald. Van de Australiër die een duik in de Trevi-fontein nam tot de Fransoos die betrapt werd op een orgie in de oude Romeinse stad Pompeï.

Hier vind je een top 10 van de stomste dingen die toeristen onlangs in Italië hebben gedaan.

1. De rosse buurt van Pompeï

Seks in Pompeï
‘Menukaart’ van een bordeel in Pompeï (foto: Wikimedia)

Het schijnt net zoiets te zijn als seks in het toilet van het vliegtuig: seks in de voormalige rosse buurt van het oude Pompeï. In de ruïnes van de Romeinse bordelen hangen expliciete fresco’s die de ‘menukaart’ laten zien. Laatst werd een Fransman op heterdaad gearresteerd, die bezig was met twee Italiaanse vrouwen. Een gids klaagt: ‘Ze begrijpen de culturele waarde van de fresco’s gewoon niet.’

2. Samurai

Het spreekt voor zich dat het ook in Italië niet de bedoeling is om met een samuraizwaard rond te lopen. Maar dit was een nieuwtje voor de 62-jarige Duitse toerist die ermee rondliep in de buurt van een katholiek heiligdom in Napels. Hij vertelde de politie dat hij het zwaard droeg om zichzelf mee te verdedigen.

3. Trek eens aan mijn vinger

Galleria dell’Opera di Santa Maria del Fiore
Foto: Wikimedia

Vorige jaar raakte een Amerikaanse toerist in Florence in de problemen nadat hij per ongeluk een vinger van een zeshonderd jaar oud standbeeld trok. Het beeld stond in de Galleria dell’Opera di Santa Maria del Fiore en was gemaakt door de beeldhouwer Giovanni d’Ambrogio uit de 15de eeuw. Ironisch genoeg – of misschien wel verontrustend genoeg – bleek de toerist een chirurg.

4. Je naam in het Colosseum

Je naam in het Colosseum krassen om zo jezelf ook een beetje te vereeuwigen. Mag dat? Nee, dat is tegen de wet in Italië. Daar kwamen een Nederlander en een Duitse vrouw afgelopen week ook achter. In januari werden een Australische vader en zijn 12-jarige zoon al veroordeeld voor vandalisme.

5. Een steentje meenemen

Niet alleen krassen toeristen hun naam in het 2.000 jaar oude steen van de arena, ze staan er ook om bekend stukjes mee te nemen. In maart probeerde een Canadese tiener een baksteen in haar rugzak te verbergen tijdens een schoolreisje. Een andere bezoeker zag het, maakte een foto en lichtte het personeel in. De politie kwam eraan te pas en de baksteen werd in beslag genomen.

6. Al fresco

In de buitenlucht eten lijkt geen misdaad, maar sinds oktober 2012 is het in Rome illegaal snacks en fastfood rond de monumenten van de stad te eten. Je kunt een boete krijgen van tussen de € 25 en de € 500. Een Italiaanse politieagent vertelde dat hij een groep toeristen betrapte die een tafel compleet met kleed en bestek had uitgestald op de Spaanse Trappen.

7. Een duik in de Trevi-fontein

Het komt vaker voor: toeristen die de beroemde scène uit La dolce vita willen naspelen. In mei kreeg een Australische toerist een boete van € 180, nadat hij in de 250 jaar oude barokke Trevi-fontein was gesprongen. Gelukkig hebben we de beelden nog! Let ook even op het gestuntel van de lokale politie om de toerist te pakken te krijgen.

Filmpje van een toerist die in de Trevi-fontein dook

8. Wildplassen

Een Amerikaans meisje maakte de inwoners van Florence boos nadat ze haar plas niet meer op kon houden en op een taxistandplaats in het centrum hurkte om haar behoefte te doen. Terraszitters en taxichauffeurs op het Piazza Santa Croce keken verbijsterd toe.

9. Versieren

Sommige toeristen kunnen de verleiding niet weerstaan om Italiës cultuurschatten nóg wat mooier te maken. Vorig jaar kreeg een vrouw uit Turkije een boete omdat ze haar naam in nagellak op de Ponte Vecchio wilde schrijven en in diezelfde maand kreeg een Duitse toerist opdracht de brug schoon te maken nadat zijn dochter hem met viltstift had beklad.

10. Seks & The City

In 2012 werd een koppel gefotografeerd nadat ze seks hadden onder het standbeeld van Dante op Piazza Santa Croce in Florence. Dit incident zorgde voor woede onder de bewoners. De burgemeester klaagde dat het gebied in een ‘openluchtbordeel’ was veranderd.

seks onder het standbeeld van Dante in Florence
Seks door toeristen in de publieke ruimte (foto: Ansa.it)

Sinds die tijd is er aan de zeden niet veel veranderd. Vorige week nog werd een Australisch stel betrapt terwijl ze bezig waren met de daad op een bankje bij de Ponte Vecchio. De talloze voorbijgangers waren geschokt en schakelden uiteindelijk de politie in.

Toeristen van betere kwaliteit

De roep om toeristen ‘van betere kwaliteit’ klinkt nu steeds luider in Florence. Er is ook een Facebook-pagina opgericht door verontruste bewoners, waarop mensen foto’s van zich misdragende toeristen kunnen plaatsen.

Hoe zit het met jou? Gedraag jij je altijd keurig op vakantie? Of heb je ook een misdraging om op te biechten?

Bron: thelocal.it

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

4 Comments

Wat vind jij ervan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Column: rokjesdag in Italië

Kledingreus Primark komt naar Italië