in

Column: vakantie in zicht!

Het is misschien moeilijk voor te stellen als je zelf net de Nederlandse meivakantie achter de rug hebt en de zomer nog ver weg lijkt, maar hier in Italië kun je in mei aan alles merken dat het bijna vakantie is. Deze maand is voor schoolgaande, sportende, muziekmakende of dansende kinderen zonder twijfel namelijk de drukste maand van het jaar. 

Druk op school met de laatste overhoringen en werkjes die meetellen voor het rapport plus de voorbereidingen van de eindejaarsuitvoering. Druk met de laatste sportwedstrijden van het jaar. Waar misschien best nog eens een paar extra trainingen voor ingelast kunnen worden, naast de twee standaardtrainingen per week.

Druk met de extra repetities voor het eindejaarsconcert of -ballet voor alle muziekmakende en dansende kinderen die, naarmate het optreden dichterbij komt, frequenter zijn en langer duren. En niet te vergeten de gezellige avonden om samen het school-, sport-, muziek- of dansjaar af te sluiten. Niks zo leuk als samen ergens pizza te eten en de tijd te hebben om bij te kletsen. Absoluut heel gezellig!

Mei is vermoeiend!

Maar absoluut ook heel vermoeiend, alles bij elkaar! Niet alleen voor de jeugd, maar ook voor de ouders van dat schoolgaande, sportende, muziekmakende en dansende kroost. Je zoekt je een ongeluk naar de juiste kleding in de juiste kleur met de juiste bijpassende accessoires die opeens nodig blijken te zijn om de schooluitvoering tot een groot succes te maken. Je rent van gewone training naar muziekrepetitie. Van extra training naar de belangrijke ingelaste dansles om die laatste pasjes nog eens goed te oefenen en juicht en passant ook even langs de kant bij een laatste wedstrijd.

En je blijft hopen dat al die verschillende data en tijdstippen logistiek gezien allemaal een beetje in elkaar passen, want verstek laten gaan is ‘not done’. Hoewel je het niet heel erg kan vinden dat je je niet in twee of meerdere personen op kan splitsen als verschillende afspraken tóch op ongeveer hetzelfde tijdstip vallen. De enige stress die dat met zich mee brengt is keuzestress.

Applaus (ook) voor jezelf

En als dan de eerste week van juni aanbreekt en je voor de laatste keer aan het eind van een uitvoering uitbundig hebt geklapt voor ietwat vermoeid uitziende kindjes, is dat applaus ook een beetje voor jezelf. Zij hebben het weer fantastisch gedaan, maar jij ook. Nu is het tijd voor de stilte na de storm. Eerst even bijkomen. Drie hele warme zomermaanden lang. Heerlijk, vakantie!

Photo Credit

Written by Myrthe Claus

Ons dagelijkse leven in Italië, dat in kleine dingen soms zo anders, maar vast toch heel herkenbaar is voor iedereen in Nederland, is de basis voor mijn column hier op Dit is Italië. Ik werk als freelance copywriter en schrijf voor en over (vrouwelijke) ondernemers.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

napolitaanse liederen

Klassieke Napolitaanse liederen: nog altijd populair

te voet naar rome

Column: te voet naar Rome – deel 6