in ,

Video: nieuwe autosnelweg Bologna-Florence, Variante di Valico

Ik ken veel mensen die de autosnelweg tussen Bologna en Florence mijden als de pest. Het is dan ook een gevaarlijk stuk weg met veel bochten en her en der een Italiaan die zondag vol vuur naar de Formula Uno heeft gekeken en denkt zelf de capaciteiten van een coureur te hebben. Vaak valt dat tegen…

Er gebeuren regelmatig ongelukken en dus staan er vaak ellenlange files. Daarnaast gaat zo ongeveer al het zware vrachtverkeer dat richting Rome rijdt, over deze weg.

Kortom … een autosnelweg om uit de weg te gaan!

Nieuw: A1 Variante di Valico

Nu is sinds kort de variante op deze bochtige uitdaging open gegaan. Jaren is eraan gewerkt en met werkelijk een superresultaat! De bochten zijn erg flauw (dus coureurs kunnen beter de oude weg nemen als ze zich willen vermaken) en er zijn veel tunnels, maar die zijn ruim en goed verlicht.

De nieuwe route van de A1 tussen Bologna en Florence (bron: Wikimedia)

Kies de panoramische route of de directe route van de A1

De oude weg is uiteraard nog altijd open, dus na Bologna, als je de richting Firenze hebt gekozen, krijg je na een tijdje de keus of je de Variante di Valico wilt (en dat wil je!).

Het begin van de Variante di Valico: kies voor A1 Panoramica (de lange weg) of de A1 Direttissima (de korte weg) (beeld: YouTube)

20 minuten later ben je al bij de afslag Barberino (waar de nieuwe weg helaas nog niet klaar is). Vroeg deed je over datzelfde stukje weg zeker 45 minuten.

In 3 kwartier van Bologna naar Florence

Je hebt nu sowieso minder last van verkeer en files omdat er 2 wegen zijn, dat is op zich al een grote vooruitgang. Je kunt nu echter in 3 kwartier ongeveer van Florence naar Bologna rijden (en andersom). Een hele vooruitgang!

Rij jij de komende zomer ook over de Variante di Valico?

Written by Willemijn Lindeboom

Willemijn woont sinds 2001 in Italië. Na haar studie Technische Bedrijfskunde vertrok ze naar Tanzania en Zambia en toen ze na vijf jaar besloot dat het tijd was terug te gaan naar Nederland ging ze op vakantie naar Umbrië, vond het er zalig en bleef. Ze sprak al Italiaans omdat ze haar hele leven vakanties in Italië doorbracht en voor haar studie een jaar in Italië was om de taal te leren. In 2013 zei ze haar comfortabele leventje in Umbrië vaarwel om naar Toscane te verhuizen, ditmaal voor de liefde. Ze blogt nu af en toe op winitalie.com, geeft met veel plezier Italiaanse les - conversatielessen via Skype (www.willemijn.it), maakt websites en helpt wat Nederlandse bedrijven hun producten in Italie te verkopen of kleine problemen op te lossen.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Als een koningin op Piazza S. Orono in Lecce

Column: als een koningin in Lecce

Italiaanse spreekwoorden

16 leuke Italiaanse spreekwoorden en gezegden