in , ,

Videocolumn: de reuzen van Monte Prama

Vandaag het derde en laatste deel in de serie videocolumns over Sardinië van Maarten Veeger. Hij is in het westen van Sardinië, bij de archeologische opgravingen van Monte Prama.

Bij het dorp Cabras zijn in de loop van veertig jaar tientallen grote beelden van strijders opgegraven. De beelden zijn bijna 3.000 jaar oud en komen uit het tijdpark van het nuraghevolk. In mei van dit jaar zijn de opgravingen op dezelfde plek hervat. Eind september werden opnieuw twee ‘reuzen van Monte Prama’ gevonden. Deze beelden waren in opmerkelijk goede conditie.

Stenen strijders

De stenen strijders worden nu eerst helemaal blootgelegd en dan opgenomen in het museum van Cabras, waar ook al veel andere in elkaar gepuzzelde sculpturen te vinden zijn.

De gigante di Monte Prama worden ook op de Wereldtentoonstelling in Milaan in 2015 getoond. Ze moeten de nieuwe symbolen van Sardinië worden. In zijn nieuwe videocolumn doet Italië-correspondent Maarten Veeger verslag vanaf de locatie van de opgravingen.

Written by Maarten Veeger

Maarten Veeger kwam er na een korte carrière bij een internationale bank achter dat hij toch vooral journalist wilde zijn. En begon met schrijven op de redactie van het Financieele Dagblad in Amsterdam. Inmiddels is hij ruim tien jaar multimediaal correspondent in Italië. Hij werkt met name voor Het Financieele Dagblad, BNR Radio, RTL Boulevard en sportproducties voor de NOS. In Italië maakt hij video's voor onder meer La Stampa. Hij schreef vier boeken over zijn thuisland, is getrouwd en heeft twee dochters.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 kerstmarkten in Italië die je gezien moet hebben

Favignana: de parel van Sicilië