in , , , ,

Videocolumn: het gebrek aan fietscultuur in Italië

fietscultuur in Italië

Historische steden, smalle steegjes en drukke pleinen die nog drukker worden door de grote hoeveelheid auto’s. En niet alleen de grote steden zoals Rome, Napels en Milaan staan muurvast. Waarom doen de Italianen eigenlijk niet meer op de fiets, zoals wij Nederlanders? In deze aflevering van zijn videocolumn voor DitIsItalie.nl, reist Maarten Veeger naar Milaan om het aan de jongste telg van een generatie fietsenmakers te gaan vragen.

Een Romein staat gemiddeld bijna 100 uur vast in het verkeer. In Palermo kun je regelmatig niet voor- of achteruit. En ook in Rome is het verkeer een chaos. In Milaan, waar Italië-correspondent Maarten Veeger vandaag is, is het al niet veel beter. Volgens de vijfde generatie van de Rossignoli’s heeft dat alles te maken met cultuur. Maar er is hoop: de laatste jaren komen ook welgestelde Italianen tot de ontdekking dat de fiets helemaal zo gek nog niet is.

Written by Maarten Veeger

Maarten Veeger kwam er na een korte carrière bij een internationale bank achter dat hij toch vooral journalist wilde zijn. En begon met schrijven op de redactie van het Financieele Dagblad in Amsterdam. Inmiddels is hij ruim tien jaar multimediaal correspondent in Italië. Hij werkt met name voor Het Financieele Dagblad, BNR Radio, RTL Boulevard en sportproducties voor de NOS. In Italië maakt hij video's voor onder meer La Stampa. Hij schreef vier boeken over zijn thuisland, is getrouwd en heeft twee dochters.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rome Reborn

Rome Reborn: hoe zag het oude Rome eruit?

citroentaart - torta di limone

Italiaans recept: torta di limone