in , ,

Rome Reborn: hoe zag het oude Rome eruit?

Rome Reborn

Rome is geweldig. Je waant je er regelmatig 2.000 jaar terug in de tijd. Wanneer je door het hedendaagse Rome wandelt, dringt zich bij elke toerist onvermijdelijk de vraag op: maar hoe zag het er hier dan precies uit in de Romeinse tijd? Met het project Rome Reborn krijg je een aardige indruk.

Tijdreizen naar het oude Rome?

Helaas is tijdreizen nog altijd niet mogelijk. Ik denk dat wij Italië-liefhebbers anders allemaal wil een tijdje in het Rome ten tijde van die bevoorrechte Romeinen hadden geleefd.

Maar er is hoop! Op een mooie zondagmiddag door de hoofdstad van het Romeinse Rijk in zijn gloriedagen slenteren is nu een klein beetje mogelijk met de animatie Rome Reborn 2.1. Hierin is getracht Rome eruit te laten zien zoals het er in 320 na Christus moet hebben bij gelegen.

Rome in 650 miljoen polygonen

De animatiefilm is opgebouwd uit meer dan 650 miljoen polygonen en is nog altijd in ontwikkeling. Het uiteindelijke doel is het project compleet interactief te maken, zodat je in de virtuele oude stad rond kunt lopen. Als dat straks met behulp van Virtual Reality kan, zodat we ook echt door het oude Rome kunnen rondlopen, hebben we toch een beetje onze tijdmachine.

In vogelvlucht door het Rome uit 320 na Christus toen de stad een populatie van 1 miljoen inwoners bereikte

Een andere interessante video met meer uitleg over het project Rome Reborn

Universiteit van Virginia

De projectleider is Bernie Frischer van de Universiteit van Virginia. Meer weten over dit geweldige project voor liefhebbers van Rome en geschiedenis? Kijk dan op de speciale website die voor dit project in het leven is geroepen.

www.romereborn.org

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

monferrato acquese

Toeristische rondrit in de Monferrato Acquese

fietscultuur in Italië

Videocolumn: het gebrek aan fietscultuur in Italië