in , , , ,

Videocolumn: Hodeidah, bar en koffiebranderij

Hodeidah Milaan

Weet jij wat een torrefazione is? Een koffiebar die zelf z’n bonen brandt. Hoe vers wil je je koffie hebben? Italië-correspondent Maarten Veeger (fan van z’n Moka Expres) gaat op onderzoek uit in Milaan. Daar vind je Hodeidah, vernoemd naar een koffiehaven in Jemen. Hier nemen ze koffie bijzonder serieus. Al 70 jaar lang volgens traditioneel recept.

Wist je dat er in een koffieboon zo’n 120 chemische elementen zitten? En dat er daarvan 2 echt belangrijk zijn? Je begrijpt dat ze hier weinig goede woorden over hebben voor hippe koffies als de Nespresso. Scusa, George Clooney. Maar de klanten van Hodeidah weten échte kwaliteit op waarde te schatten, zo verzekerd de eigenaar van de bar annex branderij ons. Neem er een lekker kopje espresso bij en ga even mee met dit inkijkje in de Italiaanse koffiecultuur.

Maarten Veeger

Geschreven door Maarten Veeger

Maarten Veeger kwam er na een korte carrière bij een internationale bank achter dat hij toch vooral journalist wilde zijn. En begon met schrijven op de redactie van het Financieele Dagblad in Amsterdam. Inmiddels is hij ruim tien jaar multimediaal correspondent in Italië. Hij werkt met name voor Het Financieele Dagblad, BNR Radio, RTL Boulevard en sportproducties voor de NOS. In Italië maakt hij video's voor onder meer La Stampa. Hij schreef vier boeken over zijn thuisland, is getrouwd en heeft twee dochters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

penne met tomaten-auberginesaus

Italiaans recept: penne met tomaten-auberginesaus

Pasta met verse tomaten

Italiaans recept: pasta met verse tomaten