in , ,

Waarom Molise niet alleen interessant is voor Robert De Niro

Dag Trump, hallo Molise!

Waarom Molise niet alleen interessant is voor Robert De Niro

Robert De Niro kondigde aan dat als Donald Trump de verkiezingen zou winnen, hij naar de Zuid-Centrale regio Molise zou (moeten) verhuizen. Waarop de regio liet weten dat hij van harte welkom is. Dat zou best weleens een goed idee kunnen zijn, nog afgezien van je houding ten opzichte van president Trump. Hier zijn namelijk zeven redenen waarom niet alleen acteur Robert De Niro, maar iedereen naar de Italiaanse regio Molise zou moeten verkassen.

Waarom Molise? De overgrootouders van de Amerikaan zijn geboren in dit Italiaanse gebied. Hierdoor beschikt De Niro over een Italiaans paspoort. Hij kan dus zo naar Molise verkassen en de toekomstige 45ste president van de Verenigde Staten zo snel mogelijk proberen te vergeten.

De acteur deed zijn mededeling in de Amerikaanse talkshow Jimmy Kimmel Live, nog vóórdat de grote verkiezingsdag plaatsvond. Of hij ook werkelijk waar zijn geboorteland gaat verlaten, valt te bezien. Meestal wordt de soep in dit soort gevallen niet zo heet gegeten.

President van de regio

Maar hoe dan ook: De Niro is meer dan welkom in Molise. De Niro is namelijk niet alleen fan van Molise, Molise ook van De Niro! Het gaat zo ver dat de immigratie-associatie de acteur president van de regio wil maken, ook al is het maar voor één dag. Over een warm welkom gesproken!

Toen zowel Clinton als Trump nog in de race voor het presidentschap zaten, hebben een heleboel celebrities betoogd een emigratie te overwegen als de Republikeinse kandidaat er met de winst vandoor zou gaan. Van Breaking Bad-acteur Bryan Cranston, comedian Amy Schumer, zangeressen Barabara Streisand en Cher, tot acteur Samual L. Jackson en performer Miley Cyrus. Velen hebben gezegd een leven in Amerika niet meer te zien zitten als Trump aan de macht zou komen.

Amerikaanse celebs naar Molise

Wij zeggen: laat ze dan maar allemaal naar Molise vertrekken. Van glooiende landschappen, de heerlijkste regionale gerechten en boven een heleboel rust: de op een na kleinste regio van Italië heeft een heleboel moois te bieden. Hieronder zeven redenen waarom niet alleen De Niro, maar alle Amerikanen, celebrity of niet, naar het ongerepte Molise zouden moeten verhuizen!

1. Ontstressen in de ongerepte natuur

Molise is een van de jongste regio’s van de laars: tot 1963 behoorde het nog tot de Abruzzen. Uitgestrekte hoogvlakten, glooiende valleien en felgroene velden tekenen het landschap, met hier en daar een enkele verloren bergtop. Doordat de werkgelegenheid niet al te denderend is in de regio, zijn veel inwoners naar het noorden van het land vertrokken om een baan te zoeken. Dit is dan ook een van de redenen dat je in Molise de schoonste rivieren, meren, bossen en landschappen vindt!

Op de talloze hoogvlakten van Molise worden veel schapen gehoed. Via brede, onverharde wegen, de zogenaamde tratturi, trekken herders al eeuwenlang met hun kuddes de bergen in. Het vee wordt voornamelijk gehouden voor de wol en de melk, waarvan de smaakvolle kazen pecorino en ricotta worden gemaakt.

Maar de karakteristieke paden zijn niet alleen bedoelt voor schapen. Ze lenen zich ook perfect voor mooie natuurwandelingen. In dit naar bergtijm geurende landschap kun je niet anders dan tot rust komen. En dat kan elke Trump-vluchteling maar al te goed gebruiken.

Parco Nazionale d'Abruzzo, Lazio e Molise
Parco Nazionale d’Abruzzo, Lazio e Molise (foto: Wikimedia)

Een andere must-see is het Nationaal Park Abruzzen, Lazio en Molise. Wandel langs hordes beuken, zilverberken, zwarte dennen en schrik niet als je grote zoogdieren voorbij ziet rennen. Het 500 vierkante kilometer grote park is namelijk het thuis van Mexicaanse bruine beren, wolfen, gems, reeën, edelherten, everzwijnen, vossen, lynxen, sassen, steenmarters en wilde katten. En ook in de lucht zijn er genoeg mooie dieren te spotten: er leven haviken, buizerds, bosuilen en steenarenden in het natuurgebied dat in 1922 is opgericht.

Klik hieronder op ‘volgende’ om de rest van de lijst met goede redenen voor een verhuizing naar Molise te lezen.

Anne de Vries

Geschreven door Anne de Vries

Anne de Vries is een afgestudeerd journalist met grote passies voor reizen, cultuur en gastronomie. Ze houdt van Italië vanwege z'n diversiteit: je bent er nooit uitgekeken. Ook verorbert ze graag de Italiaanse maaltijden die haar Sardijnse schoonmoeder haar zo nu en dan voorschotelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

sinterklaas en zwarte piet in noord-italie

Sinterklaas en Zwarte Piet: een heidense traditie, ook in Noord-Italië

Plannen voor het Forum Romanum

Nieuw project voor historisch park in het Forum