in ,

Wie woont er nog bij zijn ouders?

Dit plaatje was de afgelopen dagen veel op Twitter te vinden. Een Europees overzicht van het percentage jonge mensen tussen de 25 en de 34 jaar dat nog bij hun ouders woont. In Griekenland, Hongarije en Slowakije zien we cijfers van boven de 50%. Maar daarna scoort Italië het hoogst met een percentage van 46,6% van de jonge mensen die tot hun 35ste nog altijd bij hun ouders in huis verblijft.

In Nederland ligt dit percentage op slechts 10,6%. Maar het kan nog lager. De Scandinavische landen scoren allemaal onder de 5%. Opvallend is ook Denemarken, waarbij thuiswonende volwassen kinderen blijkbaar erg ongebruikelijk zijn: slechts 1,8% van deze groep woont nog thuis.

Natuurlijk zijn de cijfers voor de groep jongeren tussen de 18 en de 29 jaar nog veel hoger. Volgens deze bron woont van deze jongvolwassenen in Italië maar liefst 79% nog bij papà e mamma.

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Top 11 mooiste Italiaanse eilanden

Column: de palio