in ,

Pizza het meest gefotografeerde voedsel op Instagram

Pizza is het meest gefotografeerde en ‘geselfied’ eten op Instagram. Zo blijkt uit onderzoek door een Italiaanse chefkok.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Alessio Mecozzi, die in de keuken van het prestigieuze Casta Diva-resort aan het Comomeer de scepter zwaait. Zo bericht de Italiaanse nieuwszender Tgcom24.

Het doel was om culinaire trends in verschillende landen over de hele wereld met elkaar te vergelijken aan de hand van de internetfotodienst Instagram.

Pizza is het meest afgebeelde voedsel. Van de 300 miljoen etensfoto’s op Instagram bevatten er maar liefst zeventien miljoen de hashtag #pizza.

Pizza-hoofdstad van de wereld

De meest populaire plek voor een pizza-foto was – verrassend genoeg – New York City. Ruim zes procent van alle foto’s uit The Big Apple bevatte de pizza-hashtag. Napels, de pizza-hoofdstad van de wereld, steekt er schril bij af: 2,1 procent.

Het onderzoek laat zien dat Amerikanen echte pizzaliefhebbers zijn. Er schijnen er zelfs veel te denken dat de pizza een Amerikaanse uitvinding is. Niet zo verrassend, als je bedenkt dat de gemiddelde Amerikaan zo’n dertien kilo pizza per jaar verorberd. Dat is bijna twee keer zo veel als de gemiddelde Italiaan.

Italiaans eten in beeld

Italië was overigens goed vertegenwoordigd in de top tien met het meest gefotografeerde voedsel. Zo stonden foto’s van pastamaaltijden op de derde plek (6,3 miljoen foto’s) en stond gelato met 1,4 miljoen plaatjes op de negende plek, zelfs boven hamburgers.

Mecozzi legde uit dat zowel mannen als vrouwen op Instagram zitten om hun eten te fotograferen en te delen, maar dat er wel een verschil is.

‘Mannen fotograferen het hoofdmenu en vrouwen zijn meer geneigd om het toetje te fotograferen.’

Bron: thelocal.it

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Column: de palio

10 Italiaanse leefgewoonten die je onmiddellijk over moet nemen