in ,

Winactie: online streamingdienst Picl

Picl: het filmtheater thuis (bron: picl.nl)

Picl is een nieuwe streamingdienst voor filmhuisfilms, waaronder ook Italiaanse films. Het concept is een initiatief van 20 Nederlandse filmhuizen en de Stichting Nederlandse Filmpromotie. Films die op dit moment in het filmtheater draaien kun je via Picl ook thuis op je eigen tv of laptop bekijken.

De films die op Picl staan worden aangeboden door de samenwerkende filmhuizen zelf. Nadat je een film kiest, kies je ook het filmhuis van je voorkeur, zodat zij delen in de opbrengt van het digitale filmkaartje. Je hebt dus geen abonnement zoals bij Netflix, maar je koopt losse films. Voor als je even geen zin of tijd hebt om naar de bioscoop zelf te gaan.

Daarmee lijkt dit concept op een soort Libris of Bookaroo voor films. Daarmee steun je de lokale boekhandels, hiermee steun je de lokale filmhuizen.

De films op Picl
Het filmaanbod op Picl (bron: picl.nl)

Picl: € 8,50 per film

Nieuwe films kosten € 8,50, net als in het filmhuis. Voor al wat oudere films (‘gemist in het filmhuis’) betaal je € 4,99. Je hoeft niets te downloaden, je moet wel eenmalig een account aanmaken. Na betaling van een film heb je dan 48 uur de tijd om die film via Picl te bekijken. Op je tv, pc, laptop, smartphone of welk scherm dan ook. Je kunt tussendoor dus ook slapen, eten of wat anders gaan doen. Het platform onthoudt waar je was gebleven.

Voor ons Italiëliefhebbers is Picl natuurlijk vooral interessant vanwege de Italiaanse films, die je niet altijd in het filmhuis wilt of kunt bekijken.

Filmpagina van Lazzaro Felice
Filmpagina van Lazzaro Felice (bron: picl.nl)

Nieuwe Italiaanse films die in de filmhuizen draaien, komen ook op het platform. Op dit moment staan de volgende Italiaanse films op Picl:

Lazzaro Felice

Een magisch hedendaags sprookje dat zich afspeelt op het Italiaanse platteland. Meer over Lazzaro Felice >

Notti Magiche

Een ode aan de wereld uit de Italiaanse klassiekers over een uit de hand gelopen avontuur vol bacchanalen, extravagante showgirls, listige producenten en grijpgrage acteurs. Meer over Notti Magiche >

La Terra dell’Abbastanza

De vrienden Mirko en Manolo wonen in Rome. Als ze per ongeluk iemand aanrijden, staat hun leven op de kop en raken betrokken bij de lokale maffia. Meer over La Terra dell’Abbastanza >

Film bestellen via Picl
Zo bestel je een film via Picl (bron: picl.nl)

Ook de documentaire Walking on water over de realisering van de Floating Piers in het Italiaanse Iseomeer staat erop.

Picl zelf testen? Doe mee aan de winactie

We geven 3 films via deze winactie weg. Je krijgt een link waarmee je 48 uur toegang hebt tot de film. Dit kan een van de bovenstaande Italiaanse films zijn, maar uiteraard ook elke andere film die op dit moment via Picl wordt aangeboden!

Wil je Picl weleens zelf testen? Stuur dan een mail naar winactie [apenstaartje] ditisitalie [punt] nl. Vermeld ook je adres, want de codes worden op papier verstrekt. Winnaars krijgen binnen enkele dagen bericht.

Meer weten? Kijk op picl.nl.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wonen in Italië?

Column: hoe zou het zijn om in Italië te wonen?

Belasting betalen in Italië

Column: belastingen, betalen of niet?