Notte Magiche
Notte Magiche (beeld: Imagine)
in ,

Winactie: Notte Magiche

De bitterzoete komedie Notti Magiche speelt zich af in de laatste gloriedagen van de Italiaanse cinema waarin oude meesters als Fellini en Scola nog de filmsets in chaotisch Rome bevolken. Met de film brengt regisseur Paolo Virzì een nostalgische ode aan de magische wereld van Italiaanse cinemaklassiekers, maar tegelijkertijd ook een satirisch commentaar op de corruptie en excessen achter de schermen.

WK 1990

Rome, 1990. Op dezelfde zomerse avond dat Argentinië thuisland Italië uitschakelt in de halve finale van het Wereldkampioenschap voetbal, wordt het lichaam van filmproducent Leandro Saponaro opgevist uit de Tiber.

De belangrijkste verdachten zijn Antonino, Luciano en Eugenia: drie jonge scenaristen die in Rome zijn voor een prestigieuze prijsuitreiking. Aan de lokale politie vertellen ze over hun uit de hand gelopen avontuur vol bacchanalen, extravagante showgirls, listige producenten en grijpgrage acteurs. 

De bitterzoete komedie Notti Magiche van gerenommeerd regisseur Paolo Virzì (Human Capital, The Leisure Seeker, La Pazza Gioia), speelt zich af in de laatste gloriedagen van de Italiaanse cinema waarin oude meesters als Fellini en Scola nog de filmsets in chaotisch Rome bevolken. Een nostalgische ode aan de magische wereld van Italiaanse klassiekers, maar tegelijkertijd ook een satirisch commentaar op de corruptie en excessen achter de schermen. Met veel aandacht voor details uit het begin van de jaren 90.

Still uit de Italiaanse film Notte Magiche

Winnen: 2 x 2 vrijkaarten voor Notte Magiche

Wil je Notte Magiche bij een bioscoop of filmhuis bij jou in de buurt gaan kijken? Hij draait vanaf 30 mei 2019. Kijk voor de draaidata en zalen op Biosagenda. Bij DitIsItalie.nl maak je nu kans op vrijkaartjes voor jou en een vriend(in). Wil je winnen? Stuur dan een mail naar redactie [at] ditisitalie [punt] nl en vergeet niet je adres te vermelden (het zijn fysieke kaartjes).

Als je gewonnen hebt, sturen we de kaartjes volgende week naar je toe!

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Stijlvol shoppen in Milaan

5 x stijlvol flaneren in Italië zonder dikke portemonnee

beste Italiaanse wijnstreken

Dit zijn de beste Italiaanse wijnstreken