in , , ,

De 10 mooiste plekken in Umbrië (in de winter)

4. Terni

Op 8 december is het Immacolata Concezione (de Onbevlekte Ontvangenis van Maria) in Italië. Een nationale feestdag waarop iedereen vrij is. Op deze dag viert de Katholieke Kerk dat zij met een onbevlekte ziel zou zijn verwekt. Behalve een religieuze feestdag, is 8 december ook het officiële begin van het kerstseizoen. En dat vieren ze in Terni met de ontsteking van de Stella di Miranda. Een kerstster met een staart, die in totaal zo’n 300 meter breed is en het inwoners toe lacht vanuit de heuvels om de stad. Tegelijkertijd met het aangaan van de lichtjes, komen er fakkeldragers uit de heuvels naar het stadje om de vlam aan te steken.

Terni - de mooiste plekken in Umbrië

Behalve deze kersttraditie kent Terni een eigenaardige mix van oude en moderne gebouwen. Dat komt doordat de stad in de oorlog meer dan honderd bombardementen heeft moeten doorstaan. Sommige oude gebouwen zijn hersteld, maar staan nu naast moderne gebouwen. Misschien dat je daarom zou kunnen zeggen dat Terni het ‘Rotterdam van Umbrië’ is. De stad heeft zich opnieuw uitgevonden en biedt nu veel leuke modewinkels en barretjes waar de jongere generatie (en zij die zich jong voelen) zich vermaakt. Ook zijn er een paar mooie kerken te bezichtigen en is er een Romeins amfitheater uit de eerste eeuw voor Christus. Geinig weetje: Sint Valentijn (die van Valentijnsdag) komt uit Terni. Het is dus ook echt een stad om met je geliefde heen te gaan.

Terni - de mooiste plekken in Umbrië
terni-2-mooiste-plekken-in-umbrie

Even ten oosten van Terni liggen de Cascate delle Marmore. Kunstmatige watervallen die ooit door de Romeinen zijn aangelegd. Het bijzondere is dat het water alleen op vaste tijden stroomt. Het openzetten van de dammen die zorgen voor stroomopwekking is een happening waar veel toeristen op afkomen. Check vooraf wel de tijden op de website. Wij waren net te laat, maar ja, de Italiaanse lunch was natuurlijk ook belangrijk.

Cascate delle Marmore

Meer informatie over de actieve sporten als hiking, rafting en kajakken die je rondom de watervallen kunt doen, vind je in het speciale artikel over de Cascate delle Marmore.

Dinertip: Osteria della Mal’Ora

Written by Edward Hendriks

In het dagelijks leven ben ik copywriter. Toen ik in het voorjaar van 2009 een maand in Napels doorbracht, kwamen de ideeën voor een maffiathriller bovendrijven én begon ik in de zomer van datzelfde jaar met dit Online Italië Magazine. De thriller 'Bloedgeld' kwam uiteindelijk in 2012 uit. Inmiddels heb ik drie thrillers gepubliceerd en werk ik aan nieuwe manuscripten. Samen met een aantal enthousiaste andere italofielen blijf ik bloggen voor Dit is Italië.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Umbrië in december

VIDEO: Umbrië in december

5-Italiaanse-topfilms-uit-2016-die-je-moet-zien

5 Italiaanse topfilms uit 2016 die je moet zien!