in , , ,

VIDEO: Umbrië in december

Een sfeerimpressie van het groene hart van Italië in de kerstperiode

Umbrië in december

Op uitnodiging van Umbria Tourism bracht ik enkele decemberdagen door in het groene hart van Italië: Umbrië. Ik maakte een sfeerimpressie op video, die je in een kwartiertje meeneemt naar de highlights van deze mooie regio: Umbrië in december.

Nederlandse, Vlaamse en Duitse vertegenwoordigers van verschillende media waren via een Nederlands en een Duits PR-bureau uitgenodigd om te kijken naar de voorbereidingen voor Kerstmis in Umbrië.

Dat Kerstmis groots wordt gevierd in Italië in het algemeen en in Umbrië in het bijzonder is wel duidelijk. We konden niet ontkomen aan de kleurrijke kerstversieringen, kerststallen, kerstbomen en natuurlijk de missen in de talrijke kerken. En ja, we hebben zelfs de grootste kerstboom ter wereld gespot.

Het beste van Umbrië

We bezochten Assisi, Todi, Terni, Perugia, Gubbio, Città della Pieva en Orvieto. Ook deden we nog even de Cascate delle Marmore en het Trasimenomeer aan.

We aten van de Umbrische keuken (bijzonder lekker en bijzonder veel) en we dronken van de uitstekende wijnen die uit dit gebied komen.

Maar bovenal maakten we kennis met de gastvrijheid van de Umbriërs en genoten we van het gezelschap van elkaar. Droom even weg bij de video voor een impressie van de rijkdom die Umbrië te bieden heeft. In de winter, maar behalve de kerstversieringen en de kerststallen is het meeste er ook in de zomer.

Ben jij weleens in Umbrië in december geweest?

Written by Edward Hendriks

Bijna 25 jaar geleden kwam ik voor het eerst in Italië en sindsdien keer ik er elk jaar terug (meestal voor meerdere keren per jaar). In het dagelijks leven ben ik copywriter. Toen ik in het voorjaar van 2009 een maand in Napels doorbracht, kwamen de ideeën voor een maffiathriller bovendrijven én begon ik in de zomer van datzelfde jaar met dit webmagazine. De thriller 'Bloedgeld' kwam uiteindelijk in 2012 uit. Inmiddels heb ik drie thrillers gepubliceerd en werk ik aan nieuwe manuscripten. Samen met een aantal enthousiaste andere italofielen blijf ik bloggen voor Dit is Italië.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Toeristengondels in het Canal Grande van Venetie Foto Rop Zoutberg

Venetië gaat ten onder aan het succes

De 10 mooiste plekken in Umbrië

De 20 mooiste plekken in Umbrië