in , , , , , , ,

100% Milaan-stedengids met app!

100% Milaan

De stedengidsen van mo’media verkopen goed. Logisch, want ze zijn handzaam, bevatten leuke tips over onbekende adresjes en routes langs de highlights die je niet mag missen. Over Italië verschenen al diverse reisgidsen van mo’media, zoals 100% Toscane en 100% Noord-Italië. Dit najaar zijn 16 stedengidsen helemaal vernieuwd. Ze worden nu geleverd met een gratis navigatie-app. Onder de nieuwe uitgaven zijn veel Europese steden. Onze speciale aandacht gaat uit naar 100% Milaan.

Milaan in 6 wijken

Zoals we van de 100%-serie zijn gewend, is ook 100% Milaan weer overzichtelijk ingedeeld. Er is info over hotels in verschillende prijsklassen, over de mogelijkheden om in de stad te komen en over de uitgaansmogelijkheden. Natuurlijk tref je ook een index op alfabet aan.

Naast deze praktische info is er een indeling op wijkniveau. Milaan is onderverdeeld in 6 wijken:

Wijk 1: Centro & Giardini Pubblici

Het bruisende centrum van Milaan, rondom de imposante Duomo, is een paradijs voor shopliefhebbers. Vergeet vooral de ‘Gouden Vierhoek’ niet; daar hebben alle beroemde modehuizen een showroom. Uitrusten doe je op een bankje in het park.

Wijk 2: Brera & Garibaldi

In de oude kunstenaarswijk van Milaan waan je je even buiten de grote stad. Hier is een van de grootste kunstacademies van Italië gevestigd. Ook vind je er veel boetiekjes, grote winkelketens zijn uit den boze! Wil je tussen de celebs vertoeven, ga dan ’s avonds naar Corso Como in zone Garibaldi.

Wijk 3: Naviglio & Solari

De wijk Naviglio, rondom de oude kanalen van de stad, is de hedendaagse kunstenaarswijk, gevuld met antiquairs en ateliers. In de voormalige volksbuurt Solari zie je het ene na het andere model met portfolio onder de arm over straat lopen.

100% Milaan reisgids

Wijk 4: Sant’Ambrogio, Porta Ticinese & Via Torino

Dit is een wijk van contrasten: serene straatjes rondom de voor Milanezen belangrijkste kerk, Sant’Ambrogio, en dan plots de bedrijvigheid van studenten rond de Università Cattolica, het bruisende uitgaansleven bij de Colonne di San Lorenzo en de rinkelende trams in de drukke winkelstraat Via Torino.

Wijk 5: Corso Vercelli, Corso Magenta & Parco Sempione

Rond de Corso Vercelli en de drukke Via Dante kun je eindeloos winkelen. Voor cultuur, restaurants en aperitivobars ga je naar de statige Corso Magenta. Ook in het Parco Sempione kun je een ‘cultuurshot’ halen en bovendien heerlijk relaxen.

Wijk 6: Porta Romana & Porta Vittoria

eel monumenten (of toeristen) zul je hier niet tegenkomen, maar dankzij de mooie 18de-eeuwse gebouwen en ruime appartementen is deze wijk zeer geliefd bij de Milanezen, met name bij de rijkeren, die zich de steeds stijgende huizenprijzen kunnen veroorloven.

Bezienswaardigheden, eten en drinken

Elke wijk wordt in 100% Milaan uitgebreid besproken aan de hand van bezienswaardigheden, eet- en drinkgelegenheden, shopadresjes en dingen die leuk zijn om te doen. Van locals krijg je tips wat je per wijk niet over mag slaan en je treft ook weer de bekende stadswandelingen aan. Achterin de gids zit een uitneembaar plattegrondje met daarop een straatnamenregister. De gids werd samengesteld door freelance vertaalster Annemarie Hofstra, die al ruim 10 jaar in Italië woont. Van haar hand verscheen eerder ook 100% Noord-Italië.

Gratis navigatie-app bij de papieren gids

Helemaal nieuw bij deze editie van de stedengids is de navigatie-app. Er is ook een stedengids-app die je voor € 6,99 kunt downloaden in de Apple App Store (voor iPhone) of in Google Play (voor Android). Deze app is een stedengids op zich, met daarin alle highlights en je kunt ‘m dan ook onafhankelijk van de 100%-gids gebruiken.

Bij de papieren gids krijg je echter gratis de navigatie-app, die je precies laat zien waar in de stad je je bevindt en welke adressen uit de gids dichtbij zijn. Als je deze voorafgaand aan je trip naar Milaan downloadt, heb je bij het gebruik geen internetverbinding meer nodig (en hoef je dus geen kosten voor dataroaming te maken). Natuurlijk gebruik je wel de gps-functie, zodat de app weet waar je in Milaan bent. Ideaal dus als aanvulling op de handzame 100% Milaan-reisgids.

100% Milaan
door: Annemarie Hofstra
152 blz.
€ 13,95
mo’media, 2013
ISBN 9789057676260

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

9 Comments

Leave a Reply

Geef een reactie

Avatar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Vendemmia

Column: tradities, van wijnoogsten tot straatspelletjes

La Dolce Vita

Column: la dolce vita, toch?