in , ,

Nieuwe editie van 100% Toscane

100 procent Toscane

Met grote regelmaat blijft uitgever mo’media reisgidsen in de 100%-serie uitbrengen. En gelukkig ook in edities over ons favoriete vakantieland en zijn steden en regio’s. Deze keer is de reisgids van het populairste vakantiegebied in Italië geheel geactualiseerd. We hebben het natuurlijk over Toscane. Het vertrouwde concept van 100% blijft ook nu hetzelfde. In de gids 100% Toscane vind je alle highlights die je in Toscane zou willen bezoeken (zoals de Toren van Pisa, Florence, de Middeleeuwse torens van San Gimignano en het Piazza del Campo van Siena), aangevuld met minder bekende tips, die zeker wel de moeite waard zijn.

100 procent Toscane

Deze uitgave van 100% Toscane is geschreven door drie auteurs die veel van de regio weten. Evelyn Dol, Paul Schilperoord en Sonja de Graaf hebben allen voor langere tijd in Toscane gewoond of wonen er nog steeds. Elk hebben ze natuurlijk hun eigen achtergrond en interesses en geven ze tips over de delen van Toscane die zij goed kennen. Om het een en ander overzichtelijk te houden, is de gids (en daarmee ook Toscane) onderverdeeld in vier delen: noord, oost, zuid en west. Door middel van corresponderende kleuren is de streek van jouw voorkeur (of waar jouw vakantieadres zich bevindt) snel te vinden.

LEES OOK:
Italiaanse havens tijdens je Middellandse-Zeecruise

De gids bevat voorin een deel met algemene informatie over Toscane, de geschiedenis van de streek, wat praktische informatie en een lijst met woorden en korte zinnetjes in het Italiaans. Daarnaast zijn een aantal top 10-lijstjes met ‘niet te missen’ tips opgenomen. Deze tips zijn onderverdeeld in categorieën als ‘met de kinderen’, ‘natuur’ en ‘lekker eten’.

100% Toscane: stadswandelingen en autoroutes

Zoals we inmiddels gewend zijn van de 100%-reisgidsen is ook deze editie weer goed verzorgd met een uitneembare wegenkaart (1:530.000) voorin, een cd-rom met alle adressen uit de gids voor om je TomTom- of Garmin-navigatiesysteem én handige, uitneembare kaartjes met stadswandelingen, een fietstocht en een natuurwandeling. De stadswandelingen voeren je door de vier belangrijkste steden van Toscane: Florence, Pisa, Siena en Lucca. Het is leuk dat deze routes niet alleen langs de toeristische hotspots voeren, maar juist ook de wat minder gebaande paden betreden. De losse kaartjes zijn gemakkelijk in je broekzak te steken, zodat je het boek gerust in je rugtas kunt laten.

100 procent Toscane

Doordat de gids zowel plaats biedt aan de bekende steden en attracties als minder bekende pareltjes in Toscane, is hij geschikt voor zowel beginnende als gevorderde Toscane-gangers. Handig zijn de kaartjes met daarop de locaties weergegeven met een nummer en een kleur. De kleuren staan voor het soort attractie: bezienswaardigheden, eten & drinken, shoppen, leuk om te doen, uitgaan en overnachten. Ook bevat elk hoofdstuk een autoroute, waarbij de interessantste plekken via de mooiste routes met elkaar verbonden zijn. Ook voor deze autoroutes geldt dat je niks mist van de highlights, terwijl je toch tussen de locals kunt eten en overnachten. De vele kleurenfoto’s laten je direct in de stemming komen om deze populaire regio (opnieuw) te gaan ontdekken.

LEES OOK:
Meesterlijke chocolade uit Monsummano

De nieuwe 100% Toscane verschijnt in maart 2013.

100% Toscane (bestellen bij Bol.com)
320 blz.
€ 24,95
mo’media, 2013

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Frappe di Carnevale

Italiaans recept: frappe di carnevale

Riva Aquarama in de Jachthaven Naarden

Verknocht aan de Riva Aquarama