in ,

5 essentiële levenslessen van The Godfather

5 levenslessen van The Godfather

Eens is de zoveel tijd is het belangrijk om ‘m er weer bij te pakken. Nodig wat familieleden uit, kook een heerlijke Italiaanse maaltijd en plof neer op de bank met een drankje. Heb jij The Godfather al vaak genoeg gezien om alle nuances en de complexe karakters te doorgronden? Dit zijn mensen van wie we zijn gaan houden, ondanks hun criminele inborst. Daarom 5 essentiële levenslessen die we kunnen leren van The Godfather.

1. Een man die geen tijd besteed aan zijn gezin, kan nooit een echte man zijn (‘A man who doesn’t spend time with his family can never be a real man.‘)

Een wijze les van Vito Corleone. Hij neemt het graag letterlijk. Werkt vanuit zijn kantoor aan huis aan zijn ‘zaken’, om dicht bij zijn kinderen en kleinkinderen te zijn. Als hij terugkeert uit het ziekenhuis na de aanslag op zijn leven, wordt hij omringd door familie. De peetvader sterft zelfs terwijl hij speelt met zijn kleinzoon.

2. Kies nooit partij met iemand tegen de familie (‘Don’t ever take sides with anyone against the family.‘)

De familieband is heilig. Interne onenigheid is één ding, het delen met mensen buiten de familie is een tweede. Als er eenmaal een beslissing wordt genomen, moet de familie altijd eensgezind zijn.

3. Aan tafel hebben we het niet over zaken (‘We don’t discuss business at the table.‘)

Er is tijd om te werken en er is tijd voor het gezin. Belangrijk om te onthouden voor bijvoorbeeld ondernemers of freelancers. Ben je er ook echt als je bij je gezin bent?

4. Laat het pistool liggen. Pak de cannoli. (‘Leave the gun. Take the cannoli.‘)

Stel je prioriteiten. Kom de beloften na die je maakt, in het bijzonder aan de mensen van wie je houdt. Laat de verantwoordelijken op je werk jouw familieverplichtingen niet in de weg staan.

5. Ik zal nu voor je zorgen. Ik ben er nu voor je. Ik ben er voor je. (‘I’ll take care of you now. I’m with you now. I’m with you.‘)

'Ik zal nu voor je zorgen.' - Beeld: YouTube

We hebben veel te danken aan de mensen die ons hebben opgevoed. Op een dag mogen ze erop rekenen dat jij er voor hen bent zoals ze er altijd voor jou zijn geweest.

En? Kun je deze Godfather-levenslessen ook toepassen in jouw familiesituatie? En welke lessen heb jij eigenlijk geleerd uit deze klassieker van Francis Ford Coppola?

Geïnspireerd door een artikel op lesliesholly.wordpress.com

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Mimosa met Internationale Vrouwendag in Italië

8 maart: Internationale Vrouwendag

'Gezellig' in het Italiaans vertalen

Italiaanse taal: ‘gezellig’ vertalen