in , , ,

Dit is officieel het lekkerste Italiaanse ijs ter wereld

Dit is officieel het lekkerste Italiaanse ijs ter wereld

Het name drie jaar tijd in beslag, maar nu weet de Carpigiani Gelato University (ja, in Italië is er een heuse Università di Gelato) precies waar je het allerlekkerste Italiaanse ijs van de wereld kunt vinden. Weinig verrassend: dat blijkt gewoon in Italië te zijn.

Het lekkerste ijs ter wereld

De Carpigiani Gelato World Tour leidde van Dubai tot Valencia en van Tokyo tot Chicago, van Shenzen tot Rome naar Melbourne en weer terug. Overal zochten de ijswetenschappers naar het allerlekkerste ijs ter wereld.

Uiteindelijk werden er 36 finalisten uitgenodigd om hun ijs te tentoonstellen in het Italiaanse Rimini. 50.000 bofkonten mochten vervolgens het Italiaanse ijs van de finalisten proeven en hun mening geven.

Nou, waar moet je heen?

We laten je niet langer in spanning. De winnaar is het pistache-ijs van Alessandro Crispini van Gelateria Crispini in Spoleto, Umbrië.

De unieke smaak van de winnaar komt uit een mix van drie pistachenoten. Twee uit een dorpje aan de voet van de vulkaan Etna op Sicilië en eentje uit de eeuwenoude tempelstad Agrigento.

Kom je binnenkort in Umbrië? Sla dan dus Spoleto zeker niet over, al was het alleen maar vanwege het lekkerste Italiaanse ijs ter wereld!

Kom je dit jaar niet meer in Italië, dan is een ritje naar Denekamp een prima alternatief. Erik Kuiper van de IJskuip maakt namelijk het beste ijs van Europa. Zijn honing-yoghurt-frambozenijs is echt bellissimo!

Bron: Zoover

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

luciano pavarotti tribute 6 september 2017 verona

Column: Luciano

waarom ik Italiaans leerde

Waarom ik Italiaans leerde