in ,

5 makkelijke Italiaanse budgetrecepten

Voor als het geld op is, maar de trek in lekker eten niet!

Makkelijke én lekkere Italiaanse budgetrecepten (foto: Pixabay)

Op het einde van de maand komen veel mensen er achter dat er tóch weer veel centjes uit zijn gegaan. Onverwachte cadeautjes, een impulsieve aankoop, een rekening.  Op het einde van de maand heb je nog 100 euro over voor een week boodschappen doen. Ik vind dat altijd wel een leuke uitdaging en maak er een sport van om zo goedkoop mogelijk te eten. Daarom geef ik je hier 5 makkelijke budgetrecepten voor 4 personen onder de 5 euro. En tóch een Italiaans tintje!

1. Spaghetti met tomatensaus

Een klassieker: spaghetti met tomatensaus. Als je goede spaghetti koopt (De Cecco) en goede tomatensaus (Mutti), eet je nog lekker ook! Fruit voor de saus eerst een uitje met knoflook en laat de saus een hal uurtje goed pruttelen op het vuur. Houd je aan de kooktijd voor al dente pasta en zout het water voordat je de pasta er in doet.

2. Bietjesrisotto

Bietjesrisotto. Het recept staat op de website van Italie Uitgelicht. Je kunt in plaats van gort ook gewone rijst of risotto gebruiken.

3. Canederli (knoedels)

Je mengt een homp oud brood (dat je in stukjes hebt gescheurd) met melk zodat het doorweekt is. Vervolgens doe je er spinazie doorheen, 2 eieren, 4 eetlepels bloem en maak je er balletjes van met behulp van nog een beetje bloem. Deze kook je 10 à 15 minuten.

4. Boerenkoolpesto

In de zomer kun je pesto maken met basilicum uit eigen tuin. Maar je kunt in de winter ook boerenkoolpesto maken. Dan meng je een pak boerenkool, met wat olijfolie, een teentje knoflook, wat cashewnoten en een stukje kaas in de blender of staafmixer. Ook lekker door de pasta. Of je maakt artisjokpesto. Daarvoor mix je een blik uitgelekte artisjokken met wat kaas en olijfolie.

5. Goedkope pizza

Je kunt pizza maken (of calzone) met gewokte andijvie en gezouten kappertjes. Voor pizza en calzone heb je alleen bloem, gist, zout en water nodig. De gezouten kappertjes zijn wat duurder (en die moet je goed afspoelen) maar met de goedkope andijvie blijf je onder het budget. Eventueel doe je er nog wat zwarte olijven bij.

Ken je zelf nog makkelijke Italiaanse budgetrecepten? Geef dan hieronder jouw tips door!

Buon appetito!

Geschreven door Lotje Lomme

Lotje Lomme studeerde Italiaans in Utrecht en Geschiedenis in Bologna. Ze haalde in 2017 haar C2-certificaat bij de Universiteit van Siena en heeft 8 jaar Italiaanse les aan Nederlanders gegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe fietsroute tussen de Dolomieten en het Gardameer

Een nieuw huis in Italië – deel 12