in ,

5 redenen om een Italiaan te daten

5 redenen om een Italiaan te daten

Had je nog een paar redenen nodig om met een Italiaan(se) uit te gaan? Nou, hier zijn ze.

1. Ze zijn mooi

Het is cliché, maar Italianen maken hun reputatie meer dan waar: donker haar, een olijfkleurige huid, sprekende ogen. Geldt voor zowel mannen als vrouwen, uiteraard.

Als afstammelingen van Romeinse goden weten de Italianen van vandaag nog altijd hoe ze goed voor zichzelf moeten zorgen. Je ziet er zelf meteen stukken beter uit met een Italiaan(se) aan je arm.

2. Het is nooit saai

Ze worden beheerst door hartstocht. Net als hun geliefde Etna zijn ze altijd klaar om tot uitbarsting te komen. Dat betekent een onvoorspelbare relatie met meer pieken dan de Alpen en de Dolomieten bij elkaar. Gelukkig is elke ruzie over de hoeveelheid zout bij de pasta ook weer goed te maken.

3. Je beleeft de beste vakanties

Romantici komen al eeuwen naar Italië. De verbluffende landschappen, de wijn, de zonneschijn. Alles is even aantrekkelijk. Of je nu een relatie hebt met een Italiaan terwijl je er woont of een langeafstandsrelatie onderhoudt, je krijgt gegarandeerd een privétour door een van de aantrekkelijkste landen ter wereld.

4. Je krijgt de kans Italiaans te leren

Laten we eerlijk zijn, Italiaans klinkt beter dan welke andere taal dan ook. Daten met een Italiaan betekent dat je binnen de kortste tijd kunt zingen in de taal van de romantiek. Als bonus krijg je daarbij de beroemde handgebaren waarmee je buitenlanders naar hartenlust kunt verwarren.

5. Goddelijke maaltijden

Italianen zijn geboren koks en laten hun liefde blijken via hun eten. Regionale specialiteiten worden in no-time op tafel gezet en romantische afspraakjes vinden plaats in de beste restaurants in de stad of het dorp.

Natuurlijk kiezen Italianen ook blindelings de perfecte wijn bij elke gelegenheid. Na een iets te gezellig avondje met iets te veel lekkere wijn kun je de volgende morgen rekenen op een ontnuchterende espresso.

Of toch maar niet daten met een Italiaan?

Natuurlijk zijn er minstens zo veel redenen om niet met een Italiaan te daten. Maar die bewaren we tot de volgende keer. Wat zijn voor jou dé redenen om met een Italiaan(se) ’te gaan’? Laat het ons weten via de commentaren!

Bron: thelocal.it

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

spaghetti al pomodoro

Italiaans recept: spaghetti al pomodoro

Magari - Italiaanse taal

Italiaanse taal: magari