in ,

5 redenen om GEEN Italiaan te daten

5 redenen om GEEN Italiaan te daten

Eerder geven we je al een aantal redenen om een Italiaan(se) te daten, vandaag is het tijd voor de redenen om dat juist niet te doen.

1. Ze klagen altijd over jouw kookkunsten

De ingrediënten die je kiest, die wijn die je selecteert, de bereiding… Niemand zal ooit zo goed lasagne kunnen maken als hun mamma. En beweer nooit dat je de Nederlandse keuken ook best lekker vindt. Hoongelach valt je ten deel. Welke keuken?

2. Familielunches en -diners

Je wordt geacht aanwezig te zijn en ze duren langer dan de kroning van de koning. Vergeet ook niet de extra druk die familieleden van je Italiaanse partner je opleggen. Die hebben veel overtuigingskracht nodig om ze te laten geloven dat je goed genoeg zult zijn voor het lievelingetje van de familie.

3. Het drama

Een Italiaan daten betekent dat van je wordt verwacht dat je bent opgewassen tegen hun continue tirades, uitbarstingen en stemmingswisselingen, vaak gerelateerd aan het eten. Het is een uitputtingsslag.

4. Je loopt altijd op de catwalk

Dacht je dat Italië zijn reputatie als modehoofdstad van de wereld zomaar heeft gekregen? Als je kleding er niet ‘pico bello’ uitziet, zul je het zeker te horen krijgen. Behalve met Kerstmis, dan kun je gewoon je huispak aan.

5. Flirten

Italianen staan niet echt bekend als de trouwste partners. Voor de meeste Italianen is dat geen probleem, zij zien het als de norm en doen dan ook geen moeite om het te verbergen. Voor jou kan het echter een schok zijn wanneer je na een verklaring van onvoorwaardelijke liefde merkt dat je Italiaanse lief vrolijk met anderen flirt.

Of toch lekker wel met een Italiaan daten

Laat je echter niet uit het veld slaan. Natuurlijk zijn er net zo veel redenen om juist wél met een Italiaan te daten. Wat waren jouw overwegingen om een Italiaan aan de arm te slaan of die juist te laten gaan? We horen graag van je!

Bron: thelocal.it

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Magari - Italiaanse taal

Italiaanse taal: magari

te voet naar Rome

Column: te voet naar Rome – deel 12