in ,

9 dingen die je makkelijk vergeet als je naar Italië gaat

9 dingen die je makkelijk vergeet als je naar Italië gaat

Er zijn weinig dingen die je beslist mee moet nemen naar Italië, maar er zijn wel een paar dingen die je makkelijk vergeet. In dit artikel geven we je een paar op de praktijk gebaseerde tips, zodat jij ze niet hoeft te vergeten.

1. Een geldig paspoort of geldige ID-kaart

Sinds maart 2014 is een paspoort of ID-kaart voor volwassenen tien jaar geldig. Voor mensen onder de achttien jaar is dat nog steeds vijf jaar, omdat gezichten van kinderen snel kunnen veranderen. Maar de kans is natuurlijk groot dat je paspoort of ID-kaart ouder is. Je doet er goed aan om voor je reis even te checken of je reisdocumenten nog steeds geldig zijn (en of ze dat ook nog zijn als je terugkomt). Dat voorkomt een hoop gedoe op het vliegveld!

2. Creditcard

Een creditcard heb je nodig als je een auto wilt huren. Of, wanneer je zelf met de auto gaat, om de tol te betalen bij de tolpoortjes. Ja, dat kan ook met contant geld, maar veel sneller en gemakkelijker is het om de tol met je creditcard te betalen. Let erop als je creditcard niet al standaard in je portemonnee zit. De overige klantenkaarten kun je trouwens thuis laten. Maakt je portemonnee meteen een stuk dunner.

3. Verloopnippel

Rij je op LPG en ga je met je auto naar Italië? Denk eraan je LPG-verloopnippel voor Italië mee te nemen. Deze heb je altijd nodig om in Italië te kunnen tanken. De meeste tankstations hebben ze deze ook wel, maar het is handiger als je je eigen nippel kunt gebruiken.

4. Adapter voor het stopcontact

Soms past je apparatuur uit Nederland of België makkelijk in het Italiaanse stopcontact, andere keren heb je echt die adapter nodig. Vooral met snoeren van laptops en dergelijke gaat het nog weleens mis. Je hebt maar beter zo’n reisstekker bij je.

5. Extra geheugen voor je camera of smartphone

In Italië maak je altijd meer foto’s dan je vooraf denkt. Zonde als je de ‘minst mooie’ foto’s moet gaan verwijderen, omdat je geen opslagruimte meer hebt. Koop een extra SD-kaartje voor je fototoestel of je smartphone en geniet nog meer van het moois dat Italië te bieden heeft.

6. Kortingskaarten en tickets

Voor veel populaire toeristische attracties kun je thuis online al je tickets kopen. Vaak goedkoper én je vermijdt de rij ter plekke. Ga je bijvoorbeeld naar Gardaland? Dan kun je online profiteren van flinke kortingen. Even wat research doen voor je afreist, loont!

7. Online documenten

Handig om online kopieën beschikbaar te hebben van je belangrijke documenten. De vouchers voor je huurauto, je identiteitsbewijs en de overeenkomst voor de huur van je vakantiehuis. Mocht je documenten of prints kwijtraken, dan haal je ze in Italië gewoon weer uit ‘de cloud’.

8. Bagagelabels

Reis je met het vliegtuig? Denk dan aan je bagagelabels. Je zult de eerste niet zijn die zonder koffer op een Italiaanse luchthaven staat. Noteer niet je thuisadres, maar het adres van je vakantieverblijf op het label. Of beter nog: gebruik een moderne oplossing als TrackR of Tagonce, waarbij je kunt achterhalen waar jouw spullen zijn gebleven.

9. Je auto parkeren

Ga je met je eigen auto naar het vliegveld? Rij dan niet standaard naar de Schiphol Parking, maar vergelijk vooraf online de kosten voor parkeerplaatsen in de buurt van het vliegveld. Dat kan je een boel geld schelen. Een goede vergelijker is Parkago.com.

Wat vergeet jij makkelijk als je naar Italië reist? Laat een reactie achter en help anderen!

 

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Avatar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Lecce in december

Column: Lecce in december

De 10 beste Italiaanse boeken om cadeau te geven

De 10 beste Italiaanse boeken om cadeau te geven