in , , , ,

Dag 4: Manarola – Cinque Terre in 5 dagen

Manarola vanaf de kust van de Cinque Terre
Manarola vanaf de kust van de Cinque Terre (foto's: Martine van Groenigen)

Dag 4, onze een na laatste dag met nog twee dorpjes van de Cinque Terre op de teller: Manarola en Corniglia. Over Corniglia zijn wij op onze vierde dag nog steeds niet erg enthousiast en Manarola schijnt een strand te hebben. We willen ook nog kanoën. Te veel te doen in te weinig tijd. Als geluk bij een ongeluk heeft de kanoverhuur vandaag geen kano’s meer, dus het wordt: Manarola.

Hoe komen we er?

Manarola is vanaf Riomaggiore gezien het tweede dorpje en dus de buurman. We lopen na een ‘stevig’ ontbijt met een ‘c & c’ (cannoli en cappuccino), naar de trein. Het is een warme dag, dus water mee, zonnebrand mee. We zijn er klaar voor. Drie minuutjes in de trein en we zijn er al. Hadden we dat niet lopend kunnen doen? In principe wel, maar helaas is de wandelroute tussen Riomaggiore en Manarola al een aantal maanden dicht door het gevaar van vallende rotsblokken. Die wil je niet op je koppie dus we gaan veilig met het treintje. O, nee: de Cinque Terre Express. 

Wat doen we er?

Manarola is gelijk bij aankomst al mijn favoriet. Er hangen vrolijke slingers door het hele dorp en het is er gezellig. Niet té druk. Rustiger dan in de andere drie dorpen die we tot nu toe gezien hebben. Verder is het een kopie van de rest. Misschien is dat niet oké om te zeggen, want ieder dorpje heeft natuurlijk een eigen karakter. Maar het lijkt allemaal sterk op elkaar. Drogisterijen die T-shirts en slippers verkopen, winkeltjes waar je olijfolie en limoncello kan inslaan. Winkeltjes waar je kookschorten en tasjes kan kopen met een print van de 5 dorpjes erop. Winkeltjes met broodjes voor alle vermoeide toeristen. Er is voor ieder wat wils.

Het haventje van Manarola
Het haventje van Manarola

Hoe is het strand vandaag?

Geen zandstrand, maar na vier dagen op rotsen klimmen en klauteren had ik me daar ook al niet meer op verheugd. Wel een haventje en dat is fantastisch. Eerst leggen we onszelf neer op de rotsenpartij die de haven afscheidt van de zee, maar vanaf daar is het gevaarlijk om de zee in te komen. Na een tijdje besluiten we de haven in te gaan, want het ziet er wel naar uit dat het schoon is. Er is een plaatsje voor ons op de botenhelling waar we gaan liggen.

Manarola staat vanaf dat moment voor ons op nummer 1. Zwemmen in de haven is fantastisch en het lijkt wel alsof je in een sprookjesfilm zwemt. Tussen de rotsen, gekleurde visjes en de plantjes. Je kan van de rotsen af springen als je durft, maar er is ook, héél handig, gewoon een trappetje om het water in te komen! 

Wat raden we aan?

Ga dus zwemmen in de haven. Ik ben niet vaak denderend over haventjes, gekleurde vissen en rotsen en ben altijd verwend met zandstranden en kwallen, maar Manarola heeft mijn hart gestolen. Het is jammer dat we pas op dag vier hier naartoe zijn gekomen, maar misschien juist ook goed, anders hadden we hier de hele vakantie gelegen.

Het centrum van Manarola
Het centrum van Manarola

Je ligt er aangenaam, niet bekeken en een vlakke ondergrond en je zwemt er in een mooie omgeving, niet tussen de derrie en vieze dingen aan je voeten. Verder is Manarola gewoon een leuk stadje om rond te lopen, iets te drinken en ijsjes te eten. De ijssalon direct als je de treintunnel uitkomt is érg goed. Na onze beste stranddag van de vakantie gaan we terug naar Rio, en maken we ons op voor een XXL-pizza met patatjes en verheugen we ons op het programma van de laatste dag: kanoën. 

Written by Martine van Groenigen

In 2016 woonde Martine van Groenigen een half jaar als au pair bij een Italiaans gezin. Ze leerde er alle kneepjes van de Italiaanse keuken en verloor er haar hart. Niet aan een man, maar aan het land zelf. Sinds haar terugkomst is er geen dag geweest dat ze zich niet afvraagt ‘wat voor weer het zou zijn in De Laars.’ Op Dit is Italië schrijft ze enthousiast over haar eigen ervaringen in Italië en haar ‘Italian Dream’ die steeds dichterbij komt.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wintersport in Valle d'Aosta

Valle d’Aosta, wintersport op z’n Italiaans!

Het strand van Bibione aan de Venetiaanse Rivièra

Venetiaanse Rivièra: 11 x het beste van Bibione en Lignano