in , , , , , ,

De reis naar Napels

Roma Termini
Op weg naar Napels voor een taalreis van een maand (foto's: Edward Hendriks)

Een eerste bericht van het Italiaanse avontuur van Edward, getypt vanuit de Eurostar Alta Velocita (HSL) tussen Rome en Napels. Ik heb m’n minilaptopje voor me, aangesloten en wel op de stroom vanuit de trein. Er is helaas nog geen draadloos internet op deze trein (over een paar maanden wel, volgens de conducteur).

Het eerste deel van de reis ging voorspoedig. Anneloes en Ella zwaaiden mij uit op Weeze Airport. Snik. Helaas moest ik wel 45 euro bijbetalen voor mijn koffer die 3 kilo te zwaar was. Nou begrijp ik waarom Ryanair zo goedkoop kan vliegen. Bij KLM doen ze nooit moeilijk over iets overgewicht. Maar goed, ik moet waarschijnlijk niet zeuren als ik per se low cost wil vliegen.

De vlucht krap en ontdaan van alle service, maar qua tijd goed te doen. Binnen twee uur landden we op Ciampino Airport ten zuiden van Rome. Daar nam ik de transferbus naar Termini (het centraal station van Rome). En daar ging het mis. Althans, ik kwam wel op Termini aan, maar vergat in alle consternatie mijn koffer uit de bus te halen.

In de bus bij Stazione Termini

Natuurlijk ontdekte ik dat pas toen ik met treinkaartje en al (maar zonder koffer) op het perron bij de trein naar Napels stond. Oké, het kon erger: ik had het ook pas kunnen ontdekken als ik al in de trein had gezeten… maar waarom niet terwijl ik het station binnenliep en de bus nog gewoon voor de deur stond te lossen? De lokettiste wist me wel te vertellen dat als er iets gevonden werd, het vanzelf wel weer terug zou komen.

En inderdaad, met twee uur vertraging zit ik nu dan toch in de supersnelle trein naar Napels. Het gaat zo hard dat ik af en toe mijn oren moet ‘ploppen’. Buiten is het inmiddels donker en er is dus niet veel te zien.

Over 1 uur en 20 minuten moeten we in de stad van de pizza Margherita zijn. Met een beetje geluk ook nog voor een koopje. Want de conducteur bij wie ik voor deze trein moest bijbetalen (gelukkig kon ik mijn kaartje nog omruilen), kon geen ontvangstbewijs voor de betaling overhandigen vanwege een defect apparaat. Ik kreeg mijn geld weer terug.

(Update: hij kwam net langs om het geld op te halen, hij had de batterij van het bonnetjesapparaat vervangen.)

Nu nog even zien hoe ik straks van Napoli Stazione Centrale naar mijn appartementje op de Via Maddaloni kom.

Wordt vervolgd.

Geschreven door Edward Hendriks

In het dagelijks leven ben ik copywriter. Toen ik in het voorjaar van 2009 een maand in Napels doorbracht, kwamen de ideeën voor een maffiathriller bovendrijven én begon ik in de zomer van datzelfde jaar met dit Online Italië Magazine. De thriller 'Bloedgeld' kwam uiteindelijk in 2012 uit. Inmiddels heb ik drie thrillers gepubliceerd en werk ik aan nieuwe manuscripten. Samen met een aantal enthousiaste andere italofielen blijf ik bloggen voor Dit is Italië.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pizzofalcone in Napels

De eerste indrukken uit Napoli