in , , ,

The Passion of the Christ

Epische Jezus-film van Mel Gibson

The Passion of the Christ

Mel Gibsons epische film The Passion of the Christ (2004) richt zich op de laatste twaalf uur van Jezus’ leven. De film begint in Getsemane, de tuin aan de voet van de olijfberg. Na het laatste avondmaal is Jezus van Nazareth hier gaan bidden met zijn volgelingen.

Jezus weet dat zijn lot onvermijdelijk is. Hij levert een gevecht met de verleidingen van Satan. Als hij ten slotte door Judas wordt verraden en wordt gearresteerd, nemen ze hem mee de stad in, waar hij voor de Romeinse prefect moet verschijnen. Jezus krijgt een veroordeling voor godslastering en zijn (schijn)proces leidt tot een doodsveroordeling.

The Passion of the Christ

De film werd onafhankelijk geproduceerd en geschoten in Italië, vooral in de Romeinse Cinecittà Studios, in de oude stad van Matera en in het spookstadje Craco, beide in de regio Basilicata.

Alleen al om deze reden is het opnieuw bekijken van de film de zit van ruim 2 uur waard. Mel Gibson nam zijn taak bijzonder serieus. Daarom wordt de marteling en het lijden van Jezus breed uitgemeten. Een ‘Vrolijk Pasen’ was dan ook niet het doel van de regisseur.

De rol van Jezus Christus wordt uitstekend vertolkt door Jim Caviezel. Het Italiaanse sekssymbool Monica Bellucci speelt Maria Magdalena.

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Eén reactie

Wat vind jij ervan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

sfogliatelle a napoli - napolitaanse lekkernijen

10 niet te missen Napolitaanse lekkernijen

Pasen in Italië

Pasen in Italië: ‘con chi vuoi’