in , , , ,

Een bezoek aan het eiland Ischia

Ischia 2

In de Golfo di Napoli, op enkele kilometers afstand van het bruisende Napels, ligt het vulkanische eiland Ischia. Hoewel ik er maar één dag ben geweest, heb ik een goede indruk gekregen van l’isola. Het is er prachtig groen en rustgevend. Zeker een bezoek waard!

Vanaf Napels kun je met de traghetto naar Ischia. De langzame veerboot doet er zo’n anderhalf uur over, maar er is ook een snellere boot die iets duurder is.
Al van een afstand zie je de karakteristieke contouren van het eiland: twee driehoekige bergtoppen aan elkaar.

Ischia: groot eiland in de Golf van Napels

Ischia is een groot eiland van ruim 46 vierkante kilometer. Er wonen zo’n 46.000 mensen en er zijn zes gemeenten: Comune di Barano, Comune di Casamicciola Terme, Comune di Forio, Comune di Ischia, Comune di Lacco Ameno en Comune di Serrara Fontana.

Omdat het zo groot is, is het aan te raden om een buskaart te kopen. Als je, net als ik, maar kort op het eiland verblijft, kom je zo snel en gemakkelijk op allerlei verschillende plaatsen op het eiland en kun je alle highlights zien. Een van die highlights is Borgo Sant’Angelo in Serrara Fontana, een klein vissersdorpje met een leuk strandje.

Ook de Fungo in Lacco Ameno is een echte bezienswaardigheid. Het is de rots in de vorm van een fungo, een paddestoel.

Ischia 3
De Fungo in Lacco Ameno op Ischia

Een oase van rust

Ischia staat bekend als kuureiland. Er zijn dan ook talloze kuuroorden en thermen. De kalme, vredige sfeer hangt eigenlijk overal op het eiland. Als je een uitstapje vanaf Napels maakt, beland je echt in een oase van rust!

Er is meer dan genoeg te zien op Ischia: van prachtige oude kerken en torens tot immense kastelen. Ideaal dus voor vakantiegangers die van rust, natuur en cultuur houden. En van lekker eten natuurlijk, maar daarmee zit je in heel Italië wel goed! Op de website van Lonely Planet vind je de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland netjes opgesomd.

Kies voor Ischia!

Waar Capri echt een luxe vakantie-eiland is, is Ischia rustiger, goedkoper en misschien meer een eiland waarop je zou kunnen wonen… of vakantie vieren in een leuk vakantiehuis, natuurlijk.

Wil je het chaotische Napels even ontvluchten, maar niet al te veel uitgeven aan het verblijf op een mooi eiland? Een tripje naar Ischia is meer dan aan te bevelen!

Written by Yoëll Schutte

Al jaren ben ik compleet verliefd op Italië. Zonnige vakanties, een leerzame schoolreis naar Rome en Florence en een Italiaanse oom hebben ervoor gezorgd dat ik al op jonge leeftijd in aanraking kwam met het prachtige land. Mijn liefde voor taal maakte dat ik mij in 2009 inschreef voor een taalcursus Italiaans, waarna ik ervoor koos om Italiaanse taal en cultuur te gaan studeren. Tijdens deze bachelor heb ik ruim vier maanden stage gelopen in Napels, waar ik van het echte Italiaanse leven heb mogen proeven. Na mijn bachelor heb ik de master Vertalen gedaan, die voornamelijk gericht was op het vertalen vanuit het Italiaans naar het Nederlands. Nu ben ik bezig mijn eerste stappen in de wereld van het vertalen te zetten.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is de Italiaanse galantheid aangeboren?

Column: is de Italiaanse galantheid aangeboren?

Renato Bialetti: begraven in een mokkapotje