in ,

Etaleer je liefde voor Italië!

Hoe laat jij je liefde voor Italië zien? Natuurlijk bij voorkeur door Italië te bezoeken, maar als dat nog even niet lukt, zijn er ook veel andere manieren. In dit blogartikel geven we je graag wat inspiratie.

De liefde gaat door de maag

Een van de meest Italiaanse dingen is natuurlijk wel het Italiaanse eten. De Italiaanse restaurants waren de laatste tijd gesloten, maar we konden natuurlijk wel iets Italiaans afhalen of zelf aan de slag met de Italiaanse keuken!

Een lekkere Italiaanse pastasalade voor een zonnige lentedag (foto: Edward Hendriks)

Italiaanse drankjes

Italië halen we ook naar hier door op het terras een Birra Moretti te bestellen of zelf een Aperol-spritz te mixen. Nu maar hopen dat iedereen ziet dat jij zo’n goede smaak hebt!

alcoholvrije aperol spritz
Genieten van Italiaanse hapjes met een lekker drankje (foto: Pixabay)

Of Italiaanse hapjes

Je hoeft niet altijd uitgebreid te gaan koken om je liefde voor Italië te laten zien. Het kan ook simpel met een Italiaans hapje bij de borrel. We hebben dan alleen nog even de zon nodig in de achtertuin of op het balkon en als je dan de ogen sluit, ben je zó weer in Italië.

‘Italiaanse’ kleding

Een Italiaans vest is natuurlijk perfect om ‘Italië’ uit te dragen (foto: Il Tricolore)

Een goede manier om het Italië-gevoel uit te dragen is natuurlijk met kleding. Een Italiaanse polo, een Italiaans vest, een Italië-pet of misschien wel een complete tricolore-jurk?

Bumpersticker

Een subtiele hint naar je liefde voor Italië kun je uiten met een bumpersticker. Ze zijn er in verschillende soorten en maten, maar de Italiaanse driekleur komt er natuurlijk altijd in terug. Hoe vind je onze Dit is Italië-stickers?

Dit is Italië op je bumper (foto: Edward Hendriks)

Smartphonehoesje

Smartphonehoesje met de Italiaanse vlag (beeld: redbubble.com)

Geen auto? Dan komt een smartphonehoesje al snel in aanmerking om je liefde voor Italië te laten zien. Kies een Italiaans thema uit voor bijvoorbeeld je Samsung Galaxy A72-hoesje (en als er niets moois bij ziet, ontwerp je toch gewoon je eigen hoesje?).

Italiaanse agenda’s en kalenders

De scheurkalender van Italië Magazine: 365 dagen Italië

Elke dag wat Italië-inspiratie krijg je ook daar een Italiaanse agenda te nemen of door een Italiaanse kalender op te hangen. Er zijn verschillende agenda’s en kalenders met Italiaanse thema’s verkrijgbaar, zodat er voor iedereen wel iets van zijn gading bij is.

Italiaans puzzelen

Tijdens de lockdown sloeg iedereen massaal aan het puzzelen. En nog steeds zijn puzzels bijzonder populair. Met een Italië-puzzel laat je zien dat je verlangt naar een beetje dolce vita in je leven!

Aan de slag met een fotoboek

Duurt het nog even voordat je weer naar Italië reist? Dan reis je nu al virtueel door eindelijk eens iets met die foto’s van je vorige trips te gaan doen. Hoeveel leuker is het om een écht fotoboek in de kast te hebben staan in plaats van alleen de foto’s op je smartphone of pc?

Eindelijk aan de slag met dat fotoboek van Italië (beeld: fotoalbum.nl)

Er zijn verschillende aanbieders waar je online gemakkelijk een fotoboek in elkaar draait. Maar ouderwets laten afdrukken en inplakken kan natuurlijk ook nog.

Wegdromen naar Italië

Een van de beste manieren om weg te dromen naar Italië is met een Italiaans boek. Lees erin op een openbare plek of in het openbaar vervoer en iedereen ziet dat je een Italië-fan bent. Op zoek naar inspiratie? Kijk eens in de categorie ‘Boeken‘ om onze aanbevelingen te zien of begin bij de 40 beste boeken over de Italiaanse cultuur.

Doe een vakantiecursus Italiaans!

Wilde je altijd al eens Italiaans leren? Dit is jouw kans om eindelijk te beginnen met wat je al zo lang wilde doen: beter Italiaans spreken en begrijpen tijdens je vakantie in Italië. En dat ook nog eens heel voordelig. Begin nu, zodat je straks perfect voorbereid naar Italië af kunt reizen. Dat is nog eens een manier om je liefde voor Italië te laten zien!

Gratis proefles!
Ben je benieuwd hoe de Vakantiecursus Italiaans eruitziet? Dat treft. Je kunt een gratis proefles volgen. 👉 Bekijk het volledige cursusprogramma hier.

Hoe uit je jouw liefde voor Italië?

En hoe doe jij dat? Hoe etaleer jij je liefde voor Italië?

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Dromen, durven, doen: op weg naar Italië – deel 3

Nieuwe fietsroute tussen de Dolomieten en het Gardameer