in

Hoe overleef je een winter zonder Italië?

Hoe overleef je een winter zonder Italië?
Hoe overleef je een winter zonder Italië? (beeld: YouTube)

Het beste is het om natuurlijk gewoon in de winterperiode óók een bezoek aan Italië te plannen. Misschien kun je wel gaan wintersporten in de Valle d’Aosta of in de Dolomieten? De échte mazzelaars overwinteren zelfs in Italië. Maar zit dat er voor jou allemaal niet in, dan moet je maar gewoon thuis in Nederland of Vlaanderen zorgen voor wat extra Italië in je dagelijks leven. In dit blogartikel helpen we je op weg met een aantal goede ideeën.

1. Eet eens wat vaker Italiaans

Een van de makkelijkste manieren om wat meer Italië in je leven te brengen, is wat meer Italiaans gaan eten. En nee, daarmee bedoelen we niet dat je vaker pizza moet gaan snacks. Hoewel dat best een keertje extra mag in de winter. Op deze website hebben we besprekingen van tal van goede Italiaanse kookboeken staan, waarmee je je ook in de winter in Italië waant. Laat je inspireren en geniet van deze heerlijke gerechten.

2. Doe een cursus Italiaans

De winterperiode is perfect om een vakantiecursus Italiaans te volgen. Zo spreek je bij je volgende vakantie in Italië al een leuk woordje mee. Heb je geen zin om een fysieke cursus bij te wonen, dan kun je je ook gemakkelijk bekwamen in het Italiaans via een website of een (gratis) app.

3. Zet koffie met een mokkapotje

Ook als je nauwelijks tijd hebt, kun je toch bij die spaarzame momentjes voor jezelf profiteren van een klein shot extra Italië. Koop zo’n leuk mokkapotje (of stof het mokkapotje dat je in de kast hebt staan af) en bereid een heerlijke espresso voor jezelf.

4. Regel een Italiaans kerstpakket

Ben je zelf de baas? Trakteer je medewerkers en jezelf dan op een Italiaans kerstpakket. Zo geniet je in de donkerste dagen van het jaar van wat extra Italiaanse flair. Je kunt Italiaanse kerstpakketten in alle soorten en maten krijgen, dus er is zeker iets bij wat ook voor jou lekker is. Ben je niet de baas bij jou op het werk, dan kun je natuurlijk wel hints geven in de richting van zo’n kerstpakket.

5. Geniet meer van (meer) vrije tijd

Italianen weten hoe ze moeten genieten. In Italië nemen ze vrije tijd serieus. Doe dat deze winter ook. Besteed veel tijd samen met vrienden en familie en goede wijn. Werk wat minder. Doe gewoon eens gek en ga een dag minder werken. Financieel red je dat echt wel en je maakt je leven er zo veel waardevoller mee.

6. Laat de ‘passeggiata’ in je leven

Ben je bekend met het fenomeen passeggiata? Dat is de wandeling die Italianen voor of na het avondeten maken. Tijdens deze wandeling ontmoet je de andere mensen uit de buurt en klets je gezellig bij. Bijkomend voordeel: je beweegt meer waardoor je lekkerder in je vel zit en meer kunt eten van dat mediterrane dieet zonder dat je aankomt.

Wat zijn jouw tips om deze winter meer Italië in je leven te brengen?

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

cruise middellandse zee

Italiaanse havens tijdens je Middellandse-Zeecruise

Wat eten Italianen?

Wat eten Italianen?