in

Italdesign tekent beauty voor zichzelf

Italdesign Automobili Speciali

Italdesign is het beroemde Italiaanse auto-ontwerphuis uit Turijn. Het tekent sportieve modellen voor onder andere BMW, Lotus en Maserati. Maar ook minder exotische wagens als de eerste generatie Volkswagen Golf, de oude Fiat Panda en de Alfa Romeo Alfasud komen uit de stal van Giorgetto Giugiaro. Maar nu is er een geheel eigen auto, die op de Autosalon van Genève 2017 zal worden onthuld: de Italdesign Automobili Speciali.

Dat is eigenlijk alleen een merknaam. Een typenaam is er nog niet. De auto heeft duidelijk genen van de Volkswagengroep, wat niet zo vreemd is, omdat Italdesign eigendom is van VW. De overname door de Duitsers in 2010 pakte tot nu toe overigens niet zo geweldig uit. Tot grootste ontwerpen kwam het niet meer. Maar nu is er dus deze bijzondere Italdesign Automobili Speciali, die het designhuis mogelijk weer op de kaart kan zetten.

Italdesign Automobili Speciali

Audi

Deze sportwagen is schatplichtig aan de Audi R8 en heeft ook een 5,2-liter V8 van Audi aan boord. Hij wordt door vier wielen tegelijk aangedreven. Doordat de Italdesign een carrosserie van koolstofvezel heeft, blijft hij redelijk licht.

Italdesign Automobili Speciali

Niet goedkoop

Goedkoop zal-ie niet zijn. En tot een echte serieproductie zal het ook niet komen. Italdesign wil er vijf maken met een prijskaartje van meer dan twee miljoen euro per stuk. Liefhebbers van Italiaans design met een goed gevulde portemonnee zullen er snel bij moeten zijn.

Wat vinden jullie ervan? Een mooi staaltje Italiaans autodesign? Of een overbodige designoefening? Hoe dan ook, exclusief is-ie sowieso.

Bron: Autowereld.com

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Internationale markt Rome

VIDEO: moe van pasta? Ga naar de internationale markt in Rome

De 6 mooiste plekken in Italiaanse Alpen

De 6 mooiste plekken in de Italiaanse Alpen