in , ,

Dit is de Italiaanse inzending voor het Songfestival van 2022 in Turijn

Mahmood & Blanco - Brividi - Italiaanse inzending Songfestival 2022
Mahmood & Blanca met Brividi, de Italiaanse inzending voor het Songfestival 2022 (beeld: YouTube ESF)

De Italiaanse inzending voor het Eurovisie Songfestival van 2022 in Turijn is Brividi (rillingen), een Italiaanstalig nummer gezonden door Mahmood en Blanco.

Mahmood kennen we nog van de editie van het Songfestival in 2019, toen hij met het nummer Soldi tweede werd achter de Nederlandse winnaar Duncan Laurence.

In Rotterdam speelden de Italiaanse rockers van Måneskin de zaal plat met hun Zitti e buoni (zit stil en wees braaf). Het contrast met de ballad Brividi over liefde en de wens om er zonder angst van te genieten is groot.

Er is ook een Nederlands tintje aan het nummer. De bijbehorende videoclip is namelijk in Nederland opgenomen.

https://www.youtube.com/watch?v=Beqe14HYY5o
Officiële video Mahmood & Blanco – Brividi

Winnaars Sanremo

De Italianen vaardigen traditioneel de winnaars van het Sanremo-festival (een liedjesfestival in de eigen taal) af naar het Eurovisie Songfestival. Hoewel de winnaars van Sanremo die uitdaging niet per se aan hoeven te gaan.

Mahmood en Blanco doen dat wel graag, na hun overtuigende winst tijdens Sanremo. In Italië is de populariteit van het duo en hun lied alvast groot: ze wisten het record van het meest gestreamde nummer op één dag te verbreken.

Op 2 februari werd Brividi maar liefst 3.380.000 keer beluisterd. Ook in de wereldwijde toplijstjes van Spotify doet het nummer het goed.

Hoge positie

Het succes is ook op YouTube goed zichtbaar. De clip met beelden van Nederlandse landschappen werd al meer dan 50 miljoen keer bekeken.

Hoewel succes in eigen land geen garantie is voor de winst, voorspellen de wedkantoren opnieuw een hoge positie voor de inzending van Italië op het ESF, dat dit jaar van dinsdag 10 mei tot en met zaterdag 14 mei (de dag van de finale) plaatsvindt.

Duidelijk is dat de Italiaanse inzending weer van hoge kwaliteit is en daardoor waarschijnlijk hoge ogen gaat gooien. Al zal de stemming in de praktijk wel flink door de oorlog in het oosten van Europa worden beïnvloed.

We gaan het zien in Turijn!

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gardameer: wat te doen bij slecht weer?

Wat te doen bij slecht weer aan het Gardameer?

Terug in Groningen met een beetje Puglia in de fietsmand

Dromen, durven, doen: op weg naar Italië – deel 12