in

11 niet te missen Italiaanse films op Netflix

Italiaanse films op Netflix kijken

Ga je dit seizoen niet naar Italië? Geen nood. Pak je favoriete Italiaanse zomerdrankje en popcorn en bekijk een of meer van deze Italiaanse films op Netflix.

1. Lo spietato

De Italiaanse film Lo spietato op Netflix (bron: Netflix)

Een klassieke gangsterverhaal voor de liefhebbers, mooi gefilmd in de stijl van de seventies, eighties en nineties. De regisseur liet zich inspireren door klassiekers als Goodfellas, wat de originaliteit niet echt ten goede komt. Maar desondanks het kijken zeker waard.

2. Sulla mia pelle

De Italiaanse film Sulla mia pelle op Netflix (bron: Netflix)

Dit is het waargebeurde verhaal van de 31-jarige ex-drugsverslaafde Stefano Cucchi die in 2009 in de cel overleed als gevolg van politiegeweld. De film is een aanklacht tegen de bureaucratische Italiaanse cultuur die het mogelijk maakt dat een onschuldige zo wordt mishandeld dat hij overlijdt.

3. Call me by your name

De Italiaanse film Call me by your name op Netflix (bron: Netflix)

In deze Italiaans-Amerikaanse film wordt afwisselend Engels, Frans en Italiaans gesproken. Het is een prachtig verhaal over opgroeien en ontluikende seksuele gevoelens. De regisseur, Luca Guadagnino, maakte in 2009 de film Io sono l’amore, die goede kritieken kreeg. Een bespreking van Call me by your name lees je hier.

4. LORO

De Italiaanse film LORO op Netflix (bron: Netflix)

De magistrale Toni Servillo schittert opnieuw in deze biopic door Paolo Sorrentino over het turbulente leven van Silvio Berlusconi, de kat met de 9 levens.

5. My Way

De Berlusconi-docu My Way op Netflix (bron: Netflix)

Toegegeven, dit is geen Italiaanse film. Maar wel heel interessant voor mensen die de persoon en de periode Berlusconi beter willen begrijpen. En die daarbij niet van het gefictionaliseerde verhaal zoals in LORO uit willen gaan.

Alan Friedman is een bekende Amerikaanse journalist die Italiaans spreekt en zelfs een show op de Italiaanse televisie heeft gehost. Hij schreef een geautoriseerde biografie over Berlusconi onder de titel My Way en nu is er deze fascinerende documentaire, die een ontluisterend beeld geeft van de politicus die Italië voor altijd heeft veranderd.

6. Caffè sospeso

De Italiaanse documentaire Caffè sospeso op Netflix (bron: Netflix)

Het is een traditie in de koffiebars van Napels. Een klant die het kan lijden bestelt niet één, maar twee koffies. De ene drinkt hij op, de andere is voor een minder bedeelde klant. Deze kan vragen of er nog een koffie ‘in de wacht staat’. In deze documentaire bespreken verschillende mensen de traditie van de ‘uitgestelde koffie’ en hoe deze hun leven heeft veranderd.

7. Rimetti a noi i nostri debeti

De Italiaanse film Rimetti a noi i nostri debeti op Netflix (bron: Netflix)

Rimetti a noi i nostri debeti (Vergeef ons onze schulden) is een Italiaans drama uit 2018. Het verhaal gaat over een man die worstelt onder het verpletterende gewicht van de schuld en gaat werken als deurwaarder om zijn schuldeisers af te betalen. Deze film werd uitgebracht op 4 mei 2018 door Netflix.

8. The Two Popes

Geen Italiaanse film, maar wel een film over het Vaticaan (bron: Netflix)

Niet echt een Italiaanse film (eigenlijk helemaal niet, al wordt er een klein beetje Italiaans in gesproken), maar wel een film die het Vaticaan in je huiskamer brengt. En daarom verdient-ie toch een plek in dit rijtje. De film is gebaseerd op de abdicatie van paus Benedictus XVI en de verkiezing van paus Franciscus in 2013. De hoofdrollen worden op magistrale wijze vertolkt door de oudgedienden Jonathan Pryce en Anthony Hopkins. 

9. Benvenuto Presidente!

De Italiaanse film Benvenuto Presidente! op Netflix (bron: Netflix)

Even iets luchtigers? Benvenuto Presidente is een Italiaanse komedie uit 2013 geregisseerd door Riccardo Milani en met in de hoofdrol Claudio Bisio. Een nobody wordt per ongeluk verkozen tot president van de Italiaanse Republiek. Voor de liefhebbers van Italiaanse humor!

10. 18 Regali

De Italiaanse film 18 Regali op Netflix (bron: Netflix)

Als je naar de synopsis van 18 Regali kijkt, kun je niet anders dan concluderen dat dit wel een emotioneel drama moet zijn.

Elisa is zwanger en gaat vanwege een bloeding naar het ziekenhuis. Ze krijgt er te horen dat met de baby alles goed is… maar met haarzelf niet. Door een ongeneeslijke tumor zal ze haar dochter nooit zien opgroeien. Elisa zorgt ervoor dat baby Anna tot aan haar 18de verjaardag elk haar een geschenk krijgt. Maar als Anna op haar 18de aan de cadeaus wil ontvluchten, wordt ze aangereden… Zo’n drama kan makkelijk ontsporen, maar regisseur Francesco Amato weet het mooi klein en redelijk luchtig te houden.

11. L’ultimo paradiso

De Italiaanse film L’ultimo paradiso op Netflix (bron: Netflix)

L’ultimo paradiso is een nieuwe Italiaanse films op Netflix. De film laat je wegdromen naar het Apulië van de jaren 50. Het verhaal gaat over een boer die de situatie van andere landarbeiders wil verbeteren. Maar tijdens zijn strijd wordt hij verliefd op de dochter van een landeigenaar. Hij komt klem te zitten tussen zijn droom voor een beter leven en zijn liefde voor Bianca.

Overigens is dit een film die je best kunt missen. Hij krijgt een miezerige 5,4 op IMDb. Maar de mooie plaatjes van het Pugliese landschap maken veel goed voor de Italië-liefhebber.

Meer Italiaanse films kijken?

Vind je het aanbod Italiaanse films bij Netflix Nederland of Netflix België te beperkt? Op de Italiaanse Netflix vind je er meer. Om deze Italiaanse films te kunnen kijken heb je wel een VPN-verbinding nodig, maar dat is vrij eenvoudig.

💡Hoe je de Italiaanse Netflix via VPN bekijkt leggen we je uit in dit duidelijke stappenplan.

Let er ook op dat het aanbod aan Italiaanse films op Netflix regelmatig wijzigt. Films die erop staan kunnen zomaar verdwijnen. Maar er komen gelukkig ook nieuwe films bij.

Jouw favoriete Italiaanse film op Netflix?

En zit er een leuke Italiaanse film voor je bij? Weet je nog andere interessante Italiaanse films of Italiaanse docu’s op Netflix te vinden? Geef je tips hieronder gerust aan ons door.

Heb je liever Italiaanse series dan films? Ook dan kun je nog wel even vooruit op Netflix. Aanrader voor liefhebbers van maffiaseries zijn bijvoorbeeld Gomorra en Suburra.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek Napels’ leukste wijk: Rione Sanità

Assisi, Umbrië

Italië in mei