in , , ,

La Cappella del Barolo: de kleurrijke kapel bij La Morra

De Kapel van de Onze Lieve Vrouw van Genade, ook wel bekend als de Santa Maria delle Grazie of de Cappella del Barolo, is een unieke, kleurrijke kapel die zich net buiten La Morra bevindt. Dit is een middeleeuws dorpje op de Langhe-heuvel in de regio Piëmont.

La Morra ligt op ruim 500 meter hoogte en heeft een lange geschiedenis in het maken van uitstekende wijnen. De smaak van de wijn verschilt van heuvel tot heuvel, maar is altijd van bijzondere kwaliteit.

Kapel voor de arbeiders

De kapel is gewijd aan Maria en ligt in een van de wijngaarden waar een prima Barolo vandaan komt. Hij is nu eigendom van een familie die het land met de kapel in 1976 kocht. Oorspronkelijk was de in 1914 gebouwde kapel bedoeld als schuilplaats voor de arbeiders in de wijngaarden. Officieel is het gebouw nooit kerkelijk ingewijd en daardoor kwam het geleidelijk aan in verval.

Een veelkleurig nieuw leven

Tot de eigenaren in 1999 besloten om de plek nieuw leven in te blazen. De Engelse kunstenaar David Tremlett (1945) en de Amerikaanse kunstenaar Sol LeWitt (1928 – 2006) kregen de opdracht ‘iets’ met de buitenkant van de kapel te doen. Als aanhangers van de conceptuele kunst wisten ze met deze vergeten plek van aanbidding wel raad. Ze gebruikte levendige en contrasterende kleuren en toverden de vervallen kapel om een een prachtig voorbeeld van hedendaagse kunst.

De kapel is in het weekend open voor publiek en organiseert culturele evenementen.

Foto’s: Renata Testa (Flickr)

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Het dorp zonder zon

Prè di Ledro: het dorp zonder zon

De ezels van Cesano

Column: de ezels van Cesano