in , ,

Lonely Planet: Emilia-Romagna en Fryslân topbestemmingen in Europa

Lonely Planet: Emilia-Romagna en Fryslân topbestemmingen in Europa
Lonely Planet: Emilia-Romagna en Fryslân topbestemmingen in Europa (beeld: Wikimedia)

De topbestemmingen van Europa? Dat zijn deze zomer Emilia-Romagna in Italië, Cantabrië in Spanje en Fryslân in Nederland. Volgens de toonaangevende reisgids Lonely Planet.

De reisexperts van Lonely Planet hebben heel Europa afgezocht naar de spannendste bestemmingen die onterecht over het hoofd worden gezien.

De lijst kijkt verder dan Europa’s populairste bestemmingen en geeft reizigers de beste insidertips voor minder bezochte regio’s in populaire landen, verborgen parels op het continent en alternatieve stedentrips voor cultuurliefhebbers.

Lonely Planet’s Best in Europe 2018

1. Emilia-Romagna, Italië
2. Cantabrië, Spanje
3. Fryslân, Nederland
4. Kosovo
5. Provence, Frankrijk
6. Dundee, Schotland
7. Kleine Cycladen, Griekenland
8. Vilnius, Litouwen
9. Vipava-vallei, Slovenië
10. Tirana, Albanië

Emilia-Romagna

Emilia-Romagna in Italië is de nummer 1-bestemming voor dit jaar. De Italiaanse regio wordt vaak overschaduwd door populaire regio’s als Toscane, maar krijgt steeds meer een reputatie als dé culinaire bestemming in Italië.

Het is onder andere de geboorteplek van ragù, Parmaham, Balsamico-azijn en Parmezaanse kaas. De enorme culinaire erfenis van de regio kan door reizigers ontdekt worden in het nieuw geopende FICO in Bologna; ’s werelds grootste culinaire pretpark.

Cantabrië

De Spaanse regio Cantabrië is nummer 2 op de lijst. De regio biedt een overvloed aan ruige natuur, met grillige pieken van kalksteen in het oudste nationale park van het land en een schitterende kustlijn.

Fryslân

De provincie Fryslân (Friesland) staat op nummer 3; de hoogste notering ooit van een Nederlandse bestemming in deze lijst. Friesland wordt vaak over het hoofd gezien door internationale reizigers, maar Lonely Planet noemt de provincie een echte verborgen parel.

Het feit dat Leeuwarden-Friesland dit jaar Europese Culturele Hoofdstad is, was een belangrijke factor voor de hoge notering van de provincie in de lijst, maar ook de gezellige en compacte hoofdstad Leeuwarden, het uitgestrekte landschap en de Friese Waddeneilanden worden geprezen door de reisgidsenuitgever.

Bron: persbericht Lonely Planet

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Eén reactie

Wat vind jij ervan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fietsen in Napels?

Fietsen in Napels? Het kan!

Strada del Prosecco: de mooiste route door het Prosecco-gebied