in , , ,

Toscane gloort in de lijst met beste bestemmingen voor 2024 van Lonely Planet

Toscane is één van de beste bestemmingen 2024 volgens Lonely Planet (foto: SimonRei/Pixabay)

Jaarlijks maakt ‘reisgids’ Lonely Planet de topbestemmingen van de eigen redactie bekend en dit jaar staat er een grote bekende op de lijst en dat is de Italiaanse regio Toscane.

De redactie zegt erover:

Nergens anders viert men het rustige leven of belichaamt men de ‘dolce vita’ zoals in Toscane. Of je nu nieuwe wandelroutes verkent of traditionele gerechten (cucina contadina) herontdekt, de moderne Toscaanse ervaring is perfect in harmonie met het landschap.

In ongeveer 50 dorpen verspreid over Toscane kun je de erfenis van de Etrusken ontdekken, terwijl archeologen in de landelijke vallei van Val di Chiana het verleden opgraven om oude wijsheid om te zetten in moderne ideeën over zelfzorg.

Hoogtepunten in 2024, volgens Lonely Planet:

  • Bewonder ongeëvenaarde kunst, van middeleeuws tot renaissance, in de Duomo en het Museo Civico in de heuvelstad Siena.
  • Ontdek de onweerstaanbare charme van Arezzo tijdens een passeggiata (namiddagwandeling) en aperitivo (drankjes) op het filmische Piazza Grande.
  • Geniet bij zonsondergang van ongeëvenaarde uitzichten over Val di Chiana met een glas Vino Nobile in Caffè Poliziano uit de 19e eeuw in Montepulciano.
  • Bekijk de Tour de France, ’s werelds beroemdste wielerwedstrijd, vertrekken uit Florence op 29 juni 2024.
  • Nog nooit naar de Galleria degli Uffizi in Florence geweest? Dan is 2024 hét moment. De David van Michelangelo is er alvast helemaal klaar voor, zoals we onlangs konden zien.

“Het is eindelijk tijd om zoveel verborgen schatten bekend te maken, samen met de vele wonderen van het Toscaanse land. Het project ‘Uffizi Diffusi’ brengt kunstwerken uit onze collecties terug naar de plaatsen waar ze zijn ontstaan.”

Eike Schmidt, museumdirecteur, Galleria degli Uffizi

Andere topbestemmingen van Lonely Planet

De nummer 1-bestemming voor landen is Mongolië geworden, gekozen door Lonely Planet vanwege zijn ‘uitgestrekte natuur, avontuurlijke activiteiten en unieke culinaire en muzikale cultuur’. Dit is het dunstbevolkte land ter wereld, maar de Mongoolse regering is klaar om het een beetje meer te vullen.

Het land heeft de jaren 2023 tot 2025 uitgeroepen tot de ‘Jaren om Mongolië te bezoeken’, met versoepelde toegangsvoorwaarden voor internationale reizigers en verbeterde infrastructuur, waaronder een nieuw vliegveld dat 650 miljoen dollar heeft gekost.

Andere landen die de top 10 haalden, zijn all-time favorieten zoals Mexico, Kroatië en St. Lucia, evenals minder bezochte plekken zoals Benin en Oezbekistan.

Bronnen: cnn.com, lonelyplanet.com

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De verhuizing had nog wat voeten in de aarde

Op huizenjacht in Italië: de verhuizing (deel 3)

Opmerkelijke woorden en uitdrukkingen in het Italiaans

Opmerkelijke woorden en uitdrukkingen in het Italiaans (deel 1)