in

Met welke camper ga jij naar Italië?

Van Richard uit Duiven ontvingen we een aantal foto’s van zijn camperreis naar Italië. De route ging via Oostenrijk langs de oostzijde van het Gardameer, door naar Toscane en via de Bloemenrivièra terug naar Zwitserland.

De camper was een Dethleffs en bij nader inzien een maatje te groot voor een aantal campings, wegen en tunnels op de route. Zoals ook duidelijk te zien op de foto’s die in Trentino zijn genomen.

Richard: ‘Aan de andere kant van het tunneltje was de camping. Toen we daar aankwamen zag je ze echt kijken: huh, hoe heb je dat gedaan?’

Hoewel ze op de heenweg zonder schade door de tunnel kwamen, lukte dat op de terugweg niet helemaal: het zonnescherm schuurde langs de tunnelwand.

‘Je baalt wel. De schade hebben we natuurlijk eerlijk opgebiecht aan de verhuurder.’

Ook in Ligurië bleek het op de weggetjes die naar de Cinque Terre leiden lastig manoeuvreren.

‘De volgende keer zou ik niet weer zo’n grote camper meenemen. Of een andere route kiezen. Maar ja, die kleine weggetjes zijn juist zo leuk.’

Ga jij ook met de camper naar Italië? En wat voor camper huren jullie als je naar Italië gaat?

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Emigreren naar Italië - elke dag pizza eten

Nieuw in Italië: de doggybag!

ravioli

Mijn ravioli-top 5